Postup okořenila kanárem! Bouzková v Aucklandu prošla do osmifinále

- Jan Vojkůvka

Novoroční program v novozélandském Aucklandu nabídl vystoupení dvou českých tenistek. Marie Bouzková se zvládla vypořádat s polskou hráčkou Magdalenou Frechovou, jež se úspěšně oklepala z utrženého kanára a na kurtu favorizovanou Češku pořádně potrápila. Ve třech setech naopak padla Linda Fruhvirtová, jež nestačila na Američanku Emmu Navarrovou.

Navzdory tomu, že Marie Bouzková vstoupila do utkání prvního kola proti Magdaleně Frechové fantasticky a soupeřce uštědřila kanára, nakonec se na vítězství hodně natrápila. Duel, jenž trval dvě hodiny a patnáct minut, však nakonec vyhrála 6:0, 3:6, 6:4 a vybojovala postup do osmifinále.

Pátá nasazená po zisku první sady, kterou vyhrála za 26 minut, vstoupila dobře i do druhého setu. Se ziskem brejku se ujala vedení 3:2, v tu chvíli se však Frechová nadechla k obratu. Polka ziskem čtyř gemů v řadě skóre otočila a vynutila si třetí set.

V rozhodující sadě Bouzková napřed odvracela brejkbol hned v první hře, načež neproměnila ani jednu ze svých čtyř šancí ve druhém gemu. Ve čtvrté hře však přeci jen udeřila, prorazila Polce servis a ujala se vedení. Postupně se prokousala dokonce do vedení 5:2 a v devátém gemu podávala na vítězství. V kritický okamžik ale neudržela servis a duel nedopodávala.

Frechová však z rebrejku nedokázala nic vytěžit. Hned v další hře totiž pustila českou tenistku k prvnímu mečbolu, který Bouzková dokázala využít a vybojovala postup do osmifinále. V něm se česká tenistka utká s Američankou Amandou Anisimovovou, která se vrací na kurty po osmiměsíční pauze.

L. Fruhvirtová dohrála v úvodním kole
Vstup do nové sezony nevyšel Lindě Fruhvirtové podle představ. Na turnaji WTA v Aucklandu prohrála zápas úvodního kola s Američankou Emmou Navarrovou po setech 6:2, 4:6, 2:6 a s úvodní akcí roku se loučí.

V novoročním klání přitom byla Fruhvirtová zprvu lepší hráčkou. Po zisku úvodní sady se dostala ve druhém dějství do vedení 2:0, ale od té chvíle se už na returnu ani jednou neprosadila a otěže střetnutí převzala její soupeřka.

Navarrová druhý set otočila brejky ve třetím a sedmém gemu a v rozhodujícím setu, byť čelila hned pěti brejkbolům, už výraznější drama nepřipustila. Do vedení se americká tenistka dostala ve třetím gemu, náskok zvýraznila v sedmém gemu a zápas zakončila čistou hrou v osmém gemu.