Déšť pomohl k vítězství! Martincová po pauze zavelela k obratu a v Aucklandu se kvalifikovala

- Jan Vojkůvka

Tereza Martincová zvládla náročný kvalifikační zápas v novozélandském Aucklandu proti Carole Monnetové a pronikla do hlavní soutěže! V duelu, který na několik hodin za stavu 3:5 v úvodní sadě přerušil déšť, se české hráčce povedl obrat. Francouzku porazila nakonec ve dvou setech 7:5, 6:2.

Řady českých tenistek v hlavní soutěži turnaje WTA v Aucklandu rozšířila také Tereza Martincová. Ta se po úspěšné kvalifikaci připojila k Brendě a Lindě Fruhvirtovým a Marii Bouzkové, které se představí v úvodním kole novozélandského turnaje.

Cesta Martincové do hlavní soutěže ale nebyla vůbec jednoduchá. Přestože v prvním kvalifikačním kole deklasovala svou krajanku Annu Siskovou dvěma kanáry, ve finálovém kole neměla vůbec na růžích ustláno.

V prvním setu zápasu s Carole Monnetovou ztratila dvakrát podání a prohrávala už 3:5. Duel posléze na několik hodin přerušil déšť, což pomohlo Martincové se zkoncentrovat a zápas nakonec otočit! Po návratu na dvorec sice musela v devátém gemu odvracet setbol, ale nakonec se právě tím nastartovala ke šňůře osmi získaných gemů v řadě.

Česká tenistka rázem vedla 7:5, 4:0 a byla na nejlepší cestě za postupem do hlavní soutěže. V závěru střetnutí sice ještě dvakrát ztratila servis, ale zároveň sama také zapsala další dva brejky na své konto a Monnetovou porazila 6:2, když duel zakončila na returnu.

Po postupu do hlavní soutěže se Martincová může těšit na souboj se 43. hráčkou světa Varvarou Gračovovou z Francie.