Skvělý start sezony! Brenda Fruhvirtová se bez ztráty setu kvalifikovala v Aucklandu

- Jan Vojkůvka

Brenda Fruhvirtová, která plnila roli nejvýše nasazené hráčky kvalifikace turnaje WTA v Aucklandu, se kvalifikovala do hlavní soutěže. Česká tenistka na Novém Zélandu zvládla i druhý zápas bez ztráty setu a Japonku Himeno Sakacumeovou porazila za hodinu a 23 minut po setech 6:4, 6:2.

Mladičká Fruhvirtová, jejímž hlavním cílem pro úvodní měsíce nové sezony je průnik do první světové stovky, zahájila svou misi nejlepším možným způsobem. Na turnaji WTA v Aucklandu v kvalifikaci neztratila ani set a po výhrách nad Elyse Tseovou a Himeno Sakacumeovou se probojovala do hlavní soutěže.

Nedělní finále kvalifikace s japonskou protihráčkou nabídlo znovu výborné představení vysoce talentované Češky. Zejména ve druhé sadě předvedla suverénní výkon, kterým nedala soupeřce šanci na zdramatizování střetnutí.

Šestnáctileté Fruhvirtové sice trochu utekl začátek zápasu a prohrávala 1:3, ale od té chvíle na dvorci vládla. Okamžitě srovnala na 3:3 a dalším brejkem v deváté hře se nasměrovala za ziskem úvodní sady.

Ve druhém setu pak měla nejvýše nasazená jasnou herní převahu. Japonce nenabídla ani jeden brejkbol a naopak jí prorazila podání v prvním a sedmém gemu. Duel zakončila v osmé hře hned při prvním mečbolu.

Fruhvirtová si v prvním kole hlavní soutěže zahraje se světovou padesátkou Annou Blinkovovou.