Půlmetrová hrozba. Kvalifikační zápas v Brisbane přerušil extrémně jedovatý had

- Jan Vojkůvka

Kvalifikační utkání v australském Brisbane mezi Dominicem Thiemem a Jamesem McCabem měl hodně nečekaného návštěvníka. Mezi elektrickými kabely zahlédnut podle informací půlmetrový had, který patří mezi nejjedovatější na planetě. Zápas musel být po skončení prvního setu na 40 minut přerušen, než na kurt dorazili chytači hadů a hrozbu z kurtu odstranili.

Duel mezi Thiemem a McCabem podle informací svou návštěvou narušila Pakobra východní. Tento had patřící do čeledi korálovcovitých je druhý nejjedovatější had na světě, pričemž dle odborníků je útočnější než například Taipan menší, jenž je údajně nejjedovatějších hadem planety.

Jakmile byl had zahlédnut, utkání muselo být přerušeno. Pakobra bývá totiž vysoce agresivní, pokud se cítí v ohrožení, a v Austrálii způsobuje nejvíc uštknutí a úmrtí lidí.

„Zvířata mám rád, obzvlášť ta exotická,“ uvedl po utkání Dominic Thiem, jenž vybojoval po přerušení postup do finále kvalifikace. „Ale říkali, že se jedná o velmi jedovatého hada, jenž byl velmi blízko dětí, které podávaly míčky. Byla to velmi nebezpečná situace.“

„Něco takového se mi ještě při tenise nestalo a rozhodně na to nezapomenu,“ dodal Thiem. Spolu se soupeřem mohl znovu začít hrát až ve chvíli, co chytači hadů nebezpečného tvora odchytili a odnesli pryč.

Bývalá světová trojka prohrávala v utkání dokonce 2:6, 3:5 a čelila několika mečbolům. Skóre střetnutí však Thiem otočil a po vítězství 2:6, 7:6(4), 6:4 postoupil do dalšího kola.