Macháč vstoupil do kvalifikace výhrou! V Brisbane potvrdil roli nejvýše nasazeného

- Jan Vojkůvka

Tomáš Macháč otevřel novou sezonu vítězstvím v prvním kole kvalifikace turnaje ATP v australském Brisbane. Domácí divokou kartu Blakea Ellise porazil za hodinu a 44 minut po setech 7:6(2), 6:2. Ve finálovém kole se může těšit na souboj s Američanem Aleksandarem Kovacevicem.

Třiadvacetiletý Macháč prožil výtečnou druhou polovinu minulé sezony, díky čemuž se pevně usadil v první světové stovce. Vítěz dvou podzimních challengerů, který ukončil minulou sezonu na konci listopadu během Davis Cupu, se vypravil už tento týden do Austrálie, aby otevřel nový ročník v kvalifikaci turnaje ATP v Brisbane.

Nejvýše nasazený hráč v bojích o hlavní soutěž sice zápas nezačal ideálně a prohrával v prvním setu 1:4, ale povedlo se mu ztrátu dotáhnout. Nakonec si v úvodním dějství vynutil tiebreak, v němž zvítězil hladce 7:2.

Ve druhém setu už Macháč žádné výraznější komplikace nepřipustil. Ellisovi povolil jen na začátku dvakrát podržet podání a od stavu 2:2 zaznamenal šňůru čtyř gemů, čímž utkání zakončil.

Ve finále kvalifikace si český tenista zahraje s Američanem Aleksandarem Kovacevicem. Aktuálně 110. tenista žebříčku ATP porazil v úvodní kvalifikační rundě Itala Federica Gaia 7:6(5), 6:2.