Další velký comeback! Vrací se čtyřnásobná grandslamová vítězka

- Radek Štohl

Sezona 2024 bude skutečně plná velkých comebacků. Do tenisového kolotoče se po téměř tříleté mateřské dovolené vrátí bývalá nejlepší deblistka světa a držitelka zlaté olympijské medaile ze čtyřhry Jelena Vesninová. Sedmatřicetiletá tenistka o svém návratu informovala prostřednictvím sociálních sítí.

„Zdravím Tě roku 2024. Jsi připravený na můj comeback? Tak pojďme do toho. Už v příští sezoně se znovu uvidíme na kurtech,“ referovala Vesninová o svém návratu na instagramu.

Jelena Vesninová byla před mateřskou dovolenou tenisovou obojživelnicí, úspěchy slavila jak ve čtyřhře, tak ve dvouhře. V deblu jednou dobyla French Open, Wimbledon a US Open, na Australian Open dvakrát došla do finále. Rovněž ovládla Turnaj mistryň a olympiádu v roce 2016. Na jejím kontě nechybí grandslamový titul ze smíšené čtyřhry z Melbourne. Na světovém rankingu dokráčela na samý vrchol.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Elena Vesnina (@vesnushka86)

Dvojnásobné vítězce Fed Cupu se dařilo také ve dvouhře, ve které vystoupala až na 13. místo světa. Především se blýskla v úspěšné sezoně 2016, ve které dokráčela do semifinále Wimbledonu.

Na kurtech se naposledy představila v roce 2021. Později porodila dvě děti, v příštím ročníku však už znovu bude v tenisovém kolotoči. První turnaj po návratu zatím ještě neoznámila.

V sezoně 2024 se do hry opět dostanou Angelique Kerberová, Naomi Ósakaová nebo Emma Raducanuová.