Místo raket obleky. Češi vyrazili na tradiční večeři a vyhlíží los

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Jak je na daviscupových střetnutích tradicí, v předvečer losu se uskutečnila oficiální večeře. Na ni přišli Češi dobře naladění i oblečení. Za „fešáky“ ale byli i Australané. Společně mohli zapózovat fotografům a večeři si užít. Na dlouhé vysedávání však rozhodně nebyl čas. Už následující den se musí dát tenisté znovu do práce. Před tréninky je bude čekat los, který určí, v jakém pořadí se budou hrát páteční a nedělní dvouhry.

Po úvodním pózování mohli reprezentanti vyrazit na večeři. Chody prokládaly proslovy z australské i české strany. Všechny pobavil místní imitátor amerického prezidenta Donalda Trumpa nebo povedená videa australské výroby.

„Hrát Davis Cup tady je obrovská pocta z hlediska historie tenisu. Je úžasné trénovat v Melbourne Parku a Kooyongu. Chtěl bych speciálně poděkovat kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi, který dává týmu všechno, a Radkovi Štěpánkovi. Jako profesionál ohromuje všechny týmovým duchem,“ začal za českou stranu Vladimír Šafařík, vedoucí týmu. 

 

Český tým má za sebou oficiální večeři. Zítra nás čeká los. #DavisCup #Melbourne #tennis

Fotka zveřejněná uživatelem Tenisový svět (@tenisovysvetcz),Úno 1, 2017 v 2:27 PST

Šafářík poděkoval i ostatním reprezentantům za jejich práci. „Máme v týmu nové tváře. Projevuje se generační obměna – jako v každém týmu. Jsme rádi, že je pro hráče pozice v Davis Cupu priorita,“ pokračoval. 

Kapitána Navrátila zase potěšilo, že se může hrát v Davis Cup v tak krásném městě a následně na pódium pozval debutanta Jana Šátrala. Ten byl ve velmi dobrém rozmaru: „Davis Cup už jsme vyhráli několikrát. To jsem se jen koukal. Udělám všechno, abych zápasy tady vyhrál a začal v v této soutěži dobře.“

Místo konání střetnutí prvního kola si pochvaloval i australský nehrající kapitán. Lleyton Hewitt opět vyzdvihl bohatou historii tenisu v Melbourne. „Je super, že hrajeme právě tady. Určitě to není lehké zorganizovat takovou akci hned po Australian Open. Mladí se musí učit o Kooyongu a historii místního grandslamu,“ řekl a neodpustil si narážku na Štěpánka, který prý hrál Australian Open už v době, když se v dějišti blížícího se daviscupového střetnutí ještě hrával grandslamový turnaj.

Vyzdvihl i kvality českého týmu. „Češi mají v posledních letech velmi dobrou bilanci. Hrají skvěle. Hlavně Radek Štěpánek. Je pro nás pocta, že s nimi můžeme hrát. Nedávno jsme s nimi bojovali v Ostravě. V tom je kouzlo Davis Cupu. Jednou máte v zádech fanoušky vy, podruhé soupeř,“ pronesl mladý kapitán. „Není snadné být nehrajícím kapitánem v tomto věku. Svou roli ale beru. Je to pro mě pocta.“