WTA Brisbane: Knutsonová zítra vstoupí do kvalifikace. Vyzve mladou Američanku

- Radek Štohl

Už zítra začíná tenisová sezona 2024. Na svoji kůži to pocítí také Gabriela Knutsonová (163.), která v australském Brisbane zabojuje o hlavní soutěž. V prvním zápase dvoukolové kvalifikace vyzve dvaadvacetiletou Američanku Hailey Baptisteovou (131.).

Šestadvacetiletá tenistka zažila v roce 2023 průlomovou sezonu. Na turnajích kategorie ITF premiérově hrála finále dvouhry, v šesti z nich vybojovala čtyři trofeje. 

Českým fanouškům se výrazně uvedla na domácím Livesport Prague Open. Na podniku kategorie WTA 250 se poprvé v kariéře kvalifikovala do hlavní soutěže této kategorie. V prvním kole ztratila vedení 1:0 na sety proti zkušenější krajance Tereze Martincové.

Úspěšný ročník nakonec zakončila na 163. místě žebříčku dvouhry. I díky tomuto postavení odcestovala na konci prosince do Brisbane, kde bude usilovat o postup mezi nejlepší tenistky turnaje.

V prvním kole kvalifikace jako nenasazená hráčka bude čelit šesté nejvýše postavené tenistce Hailey Baptisteové, jež v minulosti pobývala na 119. příčce singlu.

Pokud Knutsonová v nočním zápase od 2:00 hodin uspěje, půjde na vítězku utkání Sofia Lansereová (201.) – Martina Capurro Tabordová (153.).

Nejvýše nasazenou tenistkou kvalifikace je Aljaksandra Sasnovičová (90.)