Našlapaná kvalifikace v Brisbane. Macháč si o hlavní soutěž zahraje ve společnosti hvězd

- Jan Vojkůvka

Nová sezona začne už na konci tohoto týdne, kdy se rozjedou kvalifikační boje na prvních turnajích ATP a WTA. Pořádně našlapaná bude kvalifikace mužského turnaje v Brisbane, do které naskočí také Tomáš Macháč. Hrát se začne 31. prosince.

Matteo Berrettini, Dominic Thiem, Diego Schwartzman, Borna Gojo, Aleksandar Vukic a mnozí další. Takové startovní pole by bohatě stačilo průměrnému turnaji ATP 250 k tomu, aby se jednalo o atraktivní hlavní soutěž. V australském Brisbane se však jedná o hráče, kteří naskočí do kvalifikace!

Právě do takové společnosti se vydá také Tomáš Macháč. Český tenista se bude snažit navázat na životní sezonu, během níž vystoupal až na 64. místo světa a definitivně se zásluhou parádního podzimu usadil v elitní světové stovce.

V Brisbane se bude hrát o šest místenek v hlavní soutěži. Macháč je aktuálně pro kvalifikační boje řazen jako šestý nasazený a má jistotu, že se ve dvoukolovém miniturnaji vyhne například zmíněným Vukicovi a Gojovi či Thanasimu Kokkinakisovi.

Záležet rovněž bude na tom, kolik tenistů se ještě před startem turnaje odhlásí. Existuje teoretická naděje, že by se český tenista mohl podívat přímo do hlavní soutěže, je totiž šestý pod čarou.

Startovní pole hlavní soutěže v Brisbane vedou světová osmička Holger Rune a na divokou kartu startující Rafael Nadal, který se vrátí na kurty po téměř dvanáctiměsíční absenci zaviněné zraněnou kyčlí. V Brisbane budou startovat také Grigor Dimitrov, Ben Shelton, Sebastian Korda, Andy Murray či Reilly Opelka, jenž využije po dlouhodobém zranění svůj chráněný žebříček.