Raducanuová má nového trenéra. Vrací se k bývalému kouči

- Radek Štohl

Návrat na kurty si obohatí se staronovým koučem. Šampionka US Open z roku 2021 Emma Raducanuová (299.) se na nadcházející sezonu připravuje s Nickem Cavadayem, který mladou Britku koučoval už v letech 2011 až 2014.

Bývalá 10. hráčka dvouhry na sebe poprvé upozornila ve Wimbledonu 2021, kde z pozice divoké karty dokráčela do osmifinále. O dva měsíce později jako první kvalifikantka v historii ovládla US Open. Od té doby to však s Raducanuovou jde z kopce.

V sezoně 2022 dosáhla na jedno semifinále a dvě čtvrtfinále na okruhu WTA, na grandslamech maximálně postoupila do druhého kola. Letošní ročník navíc předčasně odpískala, po deseti odehraných zápasech podstoupila operaci obou zápěstí a kotníku. V příštím roce se vrátí do tenisového kolotoče po téměř tři čtvrtě roce. 

U comebacku bude také její bývalý kouč Nick Cavaday, se kterým jednadvacetiletá tenistka aktuálně trénuje v Londýně. Zatím není jasné, zda se bude jednat o krátkodobou variantu, nebo zda bude mít spolupráce delšího trvání.

Aktuálně 299. singlistka světa za posledního dva a půl roku bude mít už šestého trenéra. Před Cavadayem to byli Nigel Sears, Andrew Richardson, Torben Beltz, Dmitrij Tursunov a Sebastian Sachs.

Emma Raducanuová se na prvním turnaji po návratu objeví na podniku kategorie WTA 250 v Aucklandu, který začíná 1. ledna. Na Novém Zélandu nebudou chybět ani Coco Gauffová (3.), Elina Svitolinová (25.) nebo Caroline Wozniacká (250.).