OSTRA Tenisová extraliga: I. ČLTK Praha hladce postupuje, nezaváhaly ani Pardubice

- Redakce

OSTRA Tenisová extraliga 2023 měla ve čtvrtek na programu první z celkových šesti hracích dnů. Už do předkola naskočil tradičně silný tým I. ČLTK Praha, který v Říčanech potvrdil roli favorita proti TK Most. Druhé předkolo obstaraly v Prostějově celky z Pardubic a Jihlavy, přičemž z výhry se už po singlech radovaly favorizované Pardubice. Vítězné týmy postoupily z předkola do skupinové fáze, jež se uskuteční od pátku do neděle.

Postupuje také I. ČLTK Praha 
Postup z předkola do skupiny letošní extraligy si zajistil také tým I. ČLTK Praha. Favorit zápasu si ve čtvrtek bez větších problémů poradil s Mostem, který porazil už po singlech.

Pražský mančaft poslal do vedení Jiří Barnat, o jediné vítězství Mostu se postarala Nikola Břečková, která porazila Amélii Šmejkalovou. Další body favorita podle předpokladů zajistili Jonáš Forejtek, Denisa Hindová, Jurij Rodionov a Andrew Paulson. I. ČLTK Praha se ve skupině utká s mužstvy TK Spartou Praha a TK Spoje Praha.

Pardubice proti Jihlavě nezaváhaly
Tým LTC Pardubice si podle očekávání zajistil postup z předkola do skupiny letošní extraligy. Favorizovaný celek rozhodl o své výhře nad Jihlavou už po singlech, když na jeho konto postupně přispěli Marek Jaloviec, Alexandra Ignatiková, Vojtěch Vlkovský, Patrik Zahraj a Dominik Kellovský.

Za Jihlavu se prosadila hned zkraje programu teprve patnáctiletá Julie Paštiková, jež nadělila dva kanáry Zuzaně Zálabské. Postupující Pardubice doplnily ve skupině Přerov a domácí Prostějov.

Předkolo (skupina Říčany)
I. ČLTK Praha – TK Most 5:1
Jiří Barnat – Vojtěch Mareš 6:3, 6:2
Amélie Šmejkalová – Nikola Břečková 5:7, 3:6
Jonáš Forejtek – Jakub Vrba 6:3, 6:2
Denisa Hindová – Nela Charvátová 4:6, 6:4, 6:4
Jurij Rodionov (AUT) – Matyáš Černý 6:2, 6:4
Andrew Paulson – Jan Pleva 7:6, 6:4

Předkolo (skupina Prostějov)
LTC Pardubice – TK Spartak Jihlava 5:1
Zuzana Zálabská – Julie Paštiková 0:6, 0:6
Marek Jaloviec – Luboš Laštovička 6:0, 6:2
Alexandra Ignatiková (ROU) – Klára Podškubková 6:3, 6:1
Vojtěch Vlkovský – Radim Páral 6:3, 6:1
Patrik Zahraj (GER) – Patrik Homola 6:4, 6:2
Dominik Kellovský – Vít Kalina 6:3, 6:2