Pod křídly světové jedničky. Vítěz Next Gen ATP Finals se bude připravovat s Djokovičem

- Jan Vojkůvka

Co může být pro rozvoj kariéry lepšího, než možnost trénovat s nejlepším hráčem světa? Velké pomoci se dočká vítěz Next Gen ATP Finals a srbský tenista Hamad Medjedovič, který se na novou sezonu bude připravovat společně se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Dvacetiletý Medjedovič prožil nejlepší sezonu kariéry. Přestože doposud neprolomil brány první světové stovky, tak se mu povedlo vyhrát hned tři challengery a rok zakončil prvenstvím na Turnaji mistrů do 21 let v Džiddě, kde neprohrál ani jeden zápas. K tomu si zahrál první semifinále na okruhu ATP v Astaně a díky dvěma úspěšným kvalifikacím debutoval ve dvou hlavních soutěžích grandslamů.

Nyní si vycházející hvězdičku srbského tenisu vezme alespoň částečně pod svá křídla jeho krajan a nejlepší hráč historie Novak Djokovič. Před novou sezonou se totiž bude Medjedovič právě s Djokovičem připravovat v Dubaji, kde se bude moci něco od prvního hráče světa přiučit. To mu může výrazně pomoci v kariéře, jelikož nahlédne do procesu, který musí podstupovat nejlepší tenisté.

„Mise pro příští sezonu začne v Dubaji. Medjedovič byl pozván Novakem Djokovičem, aby trénovali společně před odletem do Austrálie, kde budou spolu reprezentovat Srbsko na United Cupu v Perthu,“ uvedl v rozhovoru pro Tennis Majors Viktor Troicki, sám bývalý výborný tenista a současný trenér dvacetiletého Srba.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Eurosport (@eurosport)

„Věřím, že čas strávený s Novakem bude znamenat pro Hamada hodně,“ dodal Troicki.

Není to přitom poprvé, co Djokovič svého krajana podpoří. Už dříve Medjedovič vyjádřil světové jedničce vděk. „Novak Djokovič mi pomáhal finančně. Dával mi cokoliv, co pro svou kariéru potřebuju. Všechno pokryl,“ vyprávěl vděčně letos v říjnu. „Prostě mi pomohl, když jsem potřeboval a stále mi pomáhá všemi možnými způsoby. Jsem rád, že je tu pro mě.“

Tento příběh popsal v rozhovoru pro deník Sportal také Medjedovičův tatínek: „Novak se o Hamada opravdu hodně stará. Ve všech směrech. Finančně, mentálně i společensky. Vzpomínám si na jeden rozhovor s Novakem, kdy jsme se bavili o krocích v Hamadově kariéře.“

„Dával mi rady, co s Hamadem dělat a já mu řekl, že takové věci stojí strašné peníze. Mluvil o trenérech, přípravách, o tom, co uděláme, jak to uděláme, a pak dodal: ‚Je na Hamadovi, aby trénoval, já zařídím zbytek!‘ Díky Bohu, že stále existují lidé, kterým nejde jen o peníze, ale o lidskou stránku věci,“ řekl dojatě.