Hodinové šichty v Mexiku. Sedly mi podmínky i vše okolo, říká šampionka Brenda Fruhvirtová

- David Schlegel, Marek Bartošík

Talentovaná Brenda Fruhvirtová zakončila letošní sezonu nejlepším možným způsobem: triumfem na turnaji ITF v mexické Guadalajaře s dotací 40 tisíc amerických dolarů. Šestnáctiletá Češka neztratila na cestě za svou patnáctou trofejí ani jeden set, na kurtu strávila v pěti utkáních dohromady pouhé čtyři hodiny a 35 minut (průměr 55 minut na zápas).

Loni osm a letos sedm. To je dosavadní počet trofejí Brendy Fruhvirtové na ženském okruhu ITF. Poslední ze svých patnácti vavřínů si připsala koncem listopadu v Guadalajaře, kde ve finále porazila Ukrajinku Valeriji Strachovovou 6:1 a 6:3. V žádném duelu přitom neztratila více než čtyři gemy.

„Na turnaji se mi hrálo dobře. Docela mi sedla nadmořská výška, podmínky i všechno okolo. Každý zápas byl něčím náročný, ale všechny se mi je podařilo zvládnout,“ řekla Češka v rozhovoru pro Tenisový svět.

První čtyři duely vyhrála Fruhvirtová vždy za méně než hodinu, pouze ve finále strávila na dvorci 67 minut. „Nejvíce spokojená jsem byla s tím, jak šly všechny zápasy hladce a jak dobře mi to sedlo. Dělala jsem si trochu legraci z toho, že se mi dařilo držet délku utkání pod jednu hodinu, a úplně jsem to nechtěla překračovat,“ usmívala se česká teenagerka.

Mladší ze sester Fruhvirtových se v žebříčku WTA posunula minulý týden už na 109. příčku, nyní je po drobných změnách v pořadí číslem 110. Na elitní stovku jí chybí přibližně 100 bodů.

„Nakonec jsem s letošní sezonou celkem spokojená. Měla jsem cíl se dostat do Top 100 a zahrát si hlavní soutěž Australian Open, což mi nevyšlo. Ale aspoň vím, kam se chci příští rok posunout,“ zmínila tenistka, která naskočí do kvalifikace australského grandslamu.

Jako neplnoletá může Brenda startovat pouze na omezeném počtu turnajů mezi ženami, její program pro příští sezonu by se tedy měl podobat tomu letošnímu. A co ji čeká v nejbližších dnech a týdnech?

„Budu se už připravovat na nadcházející sezonu. Ještě přesně nevím, kdy poletím do Austrálie, ale asi to bude na Nový rok. Vánoce budu trávit s rodinou,“ doplnila česká naděje.

Přehled trofejí Brendy Fruhvirtové

2023
ITF W40 Guadalajara (antuka)
ITF W40 Heraklion (antuka)
ITF W25 Santa Margherita di Pula (antuka)
ITF W40 Oldenzaal (antuka)
ITF W25 Lipsko (antuka)
ITF W60 Hechingen (antuka)
ITF W40 Bengalúru (tvrdý povrch)

2022
ITF W25 Santa Margherita di Pula (antuka)
ITF W25 Santa Margherita di Pula (antuka)
ITF W25 Brunšvik (antuka)
ITF W25 Mogyoród (antuka)
ITF W25 Danderyd (antuka)
ITF W25 Klosters (antuka)
ITF W25 Tucumán (antuka)
ITF W25 Tucumán (antuka)

Poznámka: Číslo u turnaje značí dotaci v tisících amerických dolarů.


Galerie