Bejlek zakončila sezonu postupem do čtvrtfinále. Znovu se posune žebříčkem na nové maximum

- Jan Vojkůvka

Jízda Sáry Bejlek v závěru této sezony je u konce. Česká tenistka, která dokázala vyhrát 12 zápasů v řadě, prohrála v pátečním čtvrtfinále na turnaji WTA 125 v brazilském Florianopolisu s mexickou hráčkou Renatou Zarazuovou za hodinu a 23 minut po setech 3:6, 3:6.

Nebylo to poprvé, co Bejlek dokázala držet vítěznou šňůru na minimálně dvou turnajích. Něco obdobného se jí povedlo loni, kdy triumfovala v květnu a červnu na turnajích ITF v Santa Margheritě di Pule a v České Lípě. A je možná trochu symbolické, že i její další velká šňůra začala na italské antuce.

Sedmnáctiletá Češka vyhrála v říjnu právě v Santa Margheritě svůj druhý titul v sezoně a po tomto úspěchu si naordinovala měsíční turnajovou pauzu. Na jejím konci se vydala na dva turnaje WTA 125 do Jižní Ameriky a nakonec se její vítězná šňůra natáhla poprvé v kariéře na 12 zápasů.

Minulý týden sympatická tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou slavila největší titul kariéry, když si podmanila akci v chilské Colině, načež se vypravila do Florianopolisu.

V prvním kole vyřadila Saru Erraniovou, v kole druhém Leolii Jeanjeanovou a ve čtvrtfinále byla výraznou favoritkou proti Mexičance Renatě Zarazuové. Tentokrát ale recept na hru soupeřky nenašla a padla dvakrát 3:6.

Oproti předchozím zápasům se totiž Bejlek tolik nedařilo na returnu. Servis soupeřky prorazila pouze třikrát, což bylo rozhodující. Už od prvního kola se totiž Bejlek poměrně dost trápila při vlastním podání a větrné podmínky ve Florianopolisu jí tolik neseděly. Ve čtvrtfinále si nakonec podání prohrála hned šestkrát.

Česká tenistka si postupem do čtvrtfinále zajistila další vylepšení kariérního maxima na žebříčku. V pondělí bude figurovat nejhůře na 129. místě. Před novou sezonou tak má skvělou výchozí pozici pro případný útok na posun do elitní světové stovky.