Davis Cup: Šok ve čtvrtfinále! Finsko vyřadilo loňské šampiony

- Redakce

Lonští obhájci titulu z Kanady končí v letošním ročníku Davis Cupu. V prvním čtvrtfinálovém souboji play-off ve španělské Málaze překvapivě ztratili vedení s Finskem, se kterým prohráli 1:2 na zápasy. Milos Raonic sice kanadským tenistům zajistil vedení, ve druhém singlu však srovnal Otto Virtanen. Druhý jmenovaný a jeho finský spoluhráč Harri Heliovaara poté ovládli čtyřhru.

Finsko vyhrálo čtyřhru a překvapivě vyřadilo Kanadu
Finští daviscupoví reprezentanti jsou nečekaně v semifinále letošního ročníku. V úterním čtvrtfinále v Málaze překvapivě po obratu vyřadili loňské šampiony z Kanady, které udolali 2:1 na zápasy. V závěrečné čtyřhře si dvojice Heliovaara, Virtanen poradila s párem Galarneau, Pospisil po sadách 7:5, 6:3. Finský debl sice v prvním setu přišel o vedení 4:1, za stavu 6:5 získal po druhém brejku v sadě vedení 1:0 na sety. Heliovaara s Virtanenem ve druhém dějství udeřili v osmém gemu, zápas dopodávali čistou hrou. Finsko v semifinále narazí na vítěze zápasu Česko –⁠ Austrálie.

Virtanen srovnal, rozhodne až čtyřhra
O vítězi úvodního čtvrtfinálového boje Davis Cupu mezi Kanadou a Finskem rozhodne až závěrečná čtyřhra. Po vítězství Milose Raonice ve druhém utkání singlu dokázal srovnat Otto Virtanen (171.), který si poradil s Gabrielem Diallem (139.) po setech 6:4, 7:5. Virtanenovi v obou sadách stačil jediný brejk. Po zisku úvodního dějství měl ve druhém setu za stavu 4:4 dva brejkboly, které ještě nevyužil, o dva gemy později už na returnu slavil úspěch.

Raonic poslal Kanadu do vedení, nastřílel 18 es
Milos Raonic (318.) podle předpokladů zajistil Kanadě na úvod čtvrtfinálových bojů Davis Cupu proti Finsku první bod. Dvaatřicetiletý tenista v úvodním utkání proti Patricku Kaukovaltovi (782.) zvítězil po setech 6:3, 7:5, v zápase nastřílel 18 es. Raonic v celém utkání nečelil jedinému brejkbolu, na servisu ztratil pouhé tři míčky. V prvním setu premiérově uspěl na returnu v osmém gemu, ve druhém zahodil za hlavu neúspěšný brejkbol za stavu 1:1, vše si vynahradil v jedenácté hře.

Davis Cup, Málaga
Čtvrtfinále
Kanada – Finsko 1:2
Milos Raonic (CAN, 318.) – Patrick Kaukovalta (FIN, 782.) 6:3, 7:5
Gabriel Diallo (CAN, 139.) – Otto Virtanen (FIN, 171.) 4:6, 5:7
Galarneau, Pospisil – Heliovaara, Virtanen 5:7, 3:6