Největší finále kariéry! Bejlek okořenila postup kanárem

- Jan Vojkůvka

Sára Bejlek zvládla na antukovém turnaji WTA 125 v chilské Colině už třetí třísetový zápas a postoupila do svého největšího kariérního finále. Tentokrát vyzrála sedmnáctiletá Češka na o devět let starší Nadiu Podoroskou z Argentiny. Někdejší semifinalistku Roland Garros porazila za hodinu a 50 minut poměrem 6:0, 4:6 a 6:2.

Sára Bejlek, jejímž maximem na turnajích WTA 125 bylo doposud osmifinále, v němž ostatně skončila v minulé sezoně i v Colině, se v Chile dostala do výtečné formy. Na antukové akci si po Anně Bondarové, Jekatěrině Gorgodzeové a Panně Udvardyové poradila i s bývalou 36. hráčkou světa a antukovou specialistkou Podoroskou. Potřetí během turnaje pak zvítězila ve třech setech.

Bejlek vstoupila do utkání ziskem sedmi gemů v řadě a v úvodní sadě tak uštědřila mírně favorizované soupeřce kanára. Zatímco však první set měl jednoznačný průběh, ve druhém se hra vyrovnala.

O výsledku druhého dějství rozhodl jediný brejk z páté hry. Ten Podoroskou nastartoval natolik, že brejkem vstoupila následně i do rozhodujícího setu. Bejlek ale zvládla skrze dlouhý gem kontrovat rebrejkem a postupně utekla do trháku 5:1. Za tohoto stavu nedopodávala zápas, vzápětí ovšem uspěla na returnu.

Tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou vybojovala v Colině postup do svého největší finále v kariéře. Tento úspěch se výrazně projeví v žebříčkovém postavení české hráčky. Bejlek si zajistila posun o minimálně 42 pozic na 152. místo světa, což bude její nové kariérní maximum.

V neděli od 23 hodin si Bejlek zahraje nejen o největší trofej do své sbírky, ale také o posun na 136. místo žebříčku WTA. V cestě jí bude stát Francouzka Diane Parryová.