První titul po vážném zranění. Nebyla moc velká šance, že ještě budu hrát tenis, přiznala wimbledonská finalistka

- Filip Lefenda

Tři roky po vážném zranění kolene zvedla bývalá světová dvanáctka nad hlavu turnajovou trofej. Někdejší wimbledonská finalistka Sabine Lisická ovládla minulý týden halový podnik ITF v kanadském Calgary.

Čtyřiatřicetiletá Němka se na turnaji představila poprvé od poloviny srpna, kdy odstoupila z rozehraného podniku WTA 125 v Barranquille. V Kanadě porazila na akci s dotací 60 tisíc dolarů postupně Srbku Jokičovou (7:6, 7:5), Nizozemku Pattinamaovou Kerkhoveovou (6:3, 3:6, 6:2), Američanky Hovdeovou (6:3, 6:7, 6:3) s Loebovou (6:1, 6:2) a po velkém boji i domácí Fungovou (7:6, 6:7, 6:3).

„První titul od operace kolene, od níž uplynuly přesně tři roky. Zdálo se, že není moc velká šance, že ještě někdy budu hrát profesionálně tenis. Po 19 měsících brutální rehabilitace, tréninku a víry jsme zpátky. Dokázali jsme to. Vyhráli jsme v Calgary!“ radovala se na sociálních sítích Lisická se svým týmem.

Někdejší dvanáctá hráčka singlového pořadí vyhrála mezi lety 2009 až 2014 čtyři turnaje WTA. Na další triumf, byť o patro níže, čekala dlouhých devět let. Triumfem v Calgary se wimbledonská finalistka z roku 2013 vyhoupla do třetí stovky žebříčku, konkrétně na 281. pozici.