Titul v suchém triku? Pátému s Poljakem soupeři odstoupili ještě před finále

- Petr Sumbal

Česká deblová dvojice Daniel Pátý, David Poljak se raduje z prvního společného titulu! Ten získali na turnaji ITF pětadvacítce ve slovenské Trnavě poté, co jejich fináloví soupeři Karl Friberg a Jonathan Mridha do zápasu nenastoupili. Důvodem bylo zranění druhého jmenovaného, jenž musel skrečovat i své semifinále dvouhry.

Když se už od rána Daniel Pátý s Davidem Poljakem chystali na finále čtyřhry turnaje ITF M25 ve slovenské Trnavě, nemohli tušit, že jim nakonec první společná trofej spadne do klína bez boje. O deblovém titulu bylo rozhodnuto vlastně už po 61 minutách semifinále dvouhry, když musel utkání skrečovat švédský kvalifikant Jonathan Mridha, který měl později nastoupit právě i do finále čtyřhry po boku svého krajana Karla Friberga.

Podobně si s Pátým a Poljakem osud zalaškovat už v prvním kole trnavské čtyřhry, i tehdy jejich soupeři do zápasu nakonec vůbec nenastoupili. České dvojici tak stačilo ve čtvrtfinále zdolat slovenskou dvojici Miloš Karol, Lukáš Pokorný po setech 6:3 a 6:4 a následně v dramatickém semifinále vybojovat vítězství proti britskému páru James Markiewicz, Michael Shaw poměrem 2:6, 7:5, 10:8. Dva vyhrané zápasy a titul je jejich.

Pro české tenisty se jednalo o třetí společný turnaj, na těch dvou předchozích byli vyřazeni ve finále a ve čtvrtfinále.

Pro Pátého se jedná o šestý deblový titul z turnajů ITF, Poljak svou sbírku trofejí ze čtyřhry rozšířil o devátý kousek.

Nyní se cesty obou českých tenistů minimálně na několik dalších týdnů rozdělí. Zatímco Pátý vyrazí po týdenním volnu od turnajů do Řecka, kde zkusí štěstí na dvou turnajích v Heraklionu, Poljaka čekají nejprve dva turnaje v portugalském Letovisku Vale de Lobo a následně se přesune do egyptského Šarm aš-Šajchu.

2nd Empire Men's Indoor 2023, Trnava (muži, SVK, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále čtyřhry
PÁTÝ, POLJAK – Friberg, Mridha (oba SWE) bez boje