Druhý turnaj, druhý titul! Kolář s novým parťákem zazářil i na challengeru v Macujamě

- Petr Sumbal

Zdeněk Kolář slaví zisk deblového titulu na challengeru v japonské Macujamě. Český tenista spojil podruhé síly s Polákem Karolem Drzewieckim a stejně jako napoprvé v Lisabonu tato dvojice opět nenašla přemožitele. Ve finále Kolář s Drzewieckim porazili domácí pár Tošihide Macui, Kaito Uesugi po setech 6:3, 6:2.

V prvních pěti gemech utkání neprobíhalo žádné velké přetahování o servis, oba páry si ho bez větších problémů držely. Až v šesté hře dostali Kolář s Drzewieckim své soupeře pod tlak, vypracovali si náskok 0:40 a na druhý pokus proměnili brejkbol.

To jim stačilo k zisku úvodní sady. První setbol měli už za stavu 5:2, ale nakonec se radovali až o jeden gem později, který vyhráli na svém podání čistou hrou.

Druhý set byl mnohem jednoznačnější. Česko-polský pár nakročil k jeho vítězství už ve třetím gemu, kdy prolomil servis Macuie a Uesugiho. Poté v dalším gemu úspěšně odvrátil první dva brejkboly Japonců, aby vzápětí zadupal do země jakékoliv japonské naděje na návrat do zápasu dalším brejkem.

V úplně posledním gemu utkání ještě japonská dvojice Koláře s Drzewieckim pozlobila, oba vypracované brejkboly ale přišly vniveč. Český a polský tenista proměnili hned první mečbol a mohli začít slavit už druhý titul své sice krátké, ale už nyní velmi plodné deblové spolupráce.

Pro Koláře se jedná o třetí letošní deblový titul a celkem má sedmadvacetiletý tenista ve sbírce z challengerů ve čtyřhře již dvacet triumfů.

V deblovém světovém žebříčku by měl Kolář poskočit o šest příček na 121. místo. Jeho maximum je v této disciplíně 110. příčka.

V Japonsku rodák z Bystřice nad Pernštejnem ještě zůstane, v následujících týdnech by se měl zúčastnit challengerů v Kóbe, Jokohamě a Jokkaiči.

Unicharm Trophy Ehime, Macujama (muži, JPN, 80 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Macui, Uesugi (oba JPN) – Drzewiecki (POL), KOLÁŘ 3:6, 2:6