Turnaj mistryň: Pegulaová je ve finále, druhé semifinále zastavil déšť

- Redakce

První finalistkou Turnaje mistryň se stala Američanka Jessica Pegulaová, která v semifinále zdolala svou krajanku a deblovou parťačku Coco Gauffovou jednoznačně 6:2, 6:1. Druhé semifinále muselo být kvůli dešti už po třech gemech přerušeno a následně odloženo na příští hrací den. Finále cancúnského Turnaje mistryň se odehraje s denním odkladem v pondělí.

V souboji dvou deblových parťaček byla úspěšnější ta o deset let starší. Jessica Pegulaová (5.) neměla se svou kamarádkou Coco Gauffovou (3.) v semifinále Turnaje mistryň v Cancúnu žádné slitování a porazila ji za pouhých 60 minut poměrem 6:2, 6:1. Zápas byl vyrovnaný jen do stavu 2:2 v prvním setu, který ukrýval po jednom brejku na obou stranách. Poté už na kurtu jasně dominovala Pegulaová, která od té doby ztratila jen jednu hru.

Obě soupeřky sice předvedly podobný počet vítězných míčů (10:9 pro Pegulaovou), hlavní rozdíl byl ale v tom, že Gauffová se dopustila hned dvaadvaceti nevynucených chyb, kdežto Pegulaová pouze deseti. Starší z Američanek zaznamenala po prvním podání úspěšnost 78 %, její soupeřka pouhých 39 %.

Pegulaová tímto vítězstvím jen potvrdila svou skvělou formu z posledních týdnů a měsíců, jedná se už o její sedmou výhru v řadě proti hráčkám z top 10. Američanka se rovněž může pyšnit tím, že je teprve třetí tenistkou za posledních dvacet let, která prošla do finále Turnaje mistryň bez ztráty setu.

Proti komu Pegulaová odehraje své největší finále kariéry, zatím netuší. Už po třech odehraných gemech semifinále mezi Arynou Sabalenkovou (1.) a Igou Šwiatekovou (2.) totiž kurt v mexickém Cancúnu začal skrápět déšť. Organizátoři byli nakonec nuceni denní program ukončit a utkání dvou aktuálně nejlepších tenistek světa se bude dohrávat v neděli. Na to pak navazuje odklad finálového utkání, na které dojde až v pondělí. Pokud počasí dovolí…

Odklady se samozřejmě nevyhnuly ani turnaji ve čtyřhře, kde se bude dohrávat skupinový zápas mezi dvojicemi Gauffová, Pegulaová a Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová (od stavu 6:3, 1:1).

GNP Seguros WTA Finals Cancún (ženy, MEX, 9 000 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Jessica Pegulaová (USA, 5.) – Coco Gauffová (USA, 3.) 6:2, 6:1
Aryna Sabalenková (1.) – Iga Šwiateková (POL, 2.) 1:2x odloženo

Semifinále čtyřhry
Dabrowská (CAN), Routliffeová (NZL) – Melicharová-Martinezová (USA), Perezová (AUS) odloženo

Skupina Mahahual
Gauffová, Pegulaová (obě USA) – Siegemundová (GER), Zvonarevová (-) 6:3, 1:1, 30:40x odloženo