Jubilejní dvacátý titul! Malečková oslavila návrat po třech a půl měsících titulem

- Jan Vojkůvka

Jesika Malečková (na snímku vpravo) a Francouzka Estelle Cascinová vyhrály čtyřhru na turnaji ITF W60 v Bratislavě. Česko-francouzská dvojice porazila ve finále Češky Denisu Hindovou a Karolínu Kubáňovou 6:3, 6:2. Pro Malečkovou se přitom jednalo o první turnaj od červencového zranění nohy.

Devětadvacetiletá Malečková měla letošní sezonu rozehránu velmi dobře a tlačila se do první stovky deblového žebříčku WTA. Pak ale přišel osudný červencový turnaj v Budapešti. Ve čtvrtfinále čtyřhry česká tenistka nepříjemně spadla a zranila si nohu, kvůli čemuž byla tři a půl měsíce mimo hru.

Na kurty se Malečková vrátila až tento týden na šedesátce v Bratislavě, kde měla obhajovat loňskou deblovou trofej. Na turnaj se domluvila s o dva roky mladší Francouzkou Estelle Cascinovou, s níž Malečková plnila roli turnajových dvojek.

Pozici favorizovaného páru pak tento česko-francouzský tandem splnil dokonale, navzdory faktu, že rodačka z Berouna nehrála ostrý zápas od zranění z 20. července.

Malečková s Cascinovou ztratily v průběhu turnaje set pouze v prvním kole, v němž úspěšně otočily skóre zápasu proti Sofji Lansereové a Rebecce Šramkové. Dalšími třemi zápasy už nasazené dvojky prosvištěly bez ztráty setu a ve finále proti Hindové a Kubáňové jim stačilo k hladkému vítězství pouhých 63 minut.

„Jsem dojatá, vracím se na kurty po tříapůlměsíčním zranění, takže tento titul pro mě hodně znamená. Děkuji své parťačce za skvělý turnaj. Jsem velmi ráda, že se mi povedlo obhájit loňské vítězství,“ řekla Malečková při závěrečném ceremoniálu.

Malečková, jež prožila vítězný comeback na tenisové dvorce, vyhrála v této sezoně už svůj druhý deblový turnaj. Celkově česká hráčka slaví jubilejní dvacátý titul ze čtyřhry na okruhu ITF.