Muchovou nahradí v BJK Cupu rozjetá Bouzková. Hned na to kývla, potěšilo Pálu

- Jan Vojkůvka

AKTUALIZOVÁNO – Kapitán českého BJKC týmu Petr Pála s napětím vyčkával, jak se vyvine situace okolo Karolíny Muchové. Zranění zápěstí, které světovou osmičku vyřadilo z kurtů už od zářijového US Open, ji ovšem nakonec na finálový turnaj BJK Cupu nepustí, a tak Pála rychle hledal do svého výběru náhradu. Tu našel prakticky okamžitě v Marii Bouzkové, která si prodlouží sezonu a ve Španělsku český tým posílí.

Zkušený lodivod českého týmu měl mít ve španělské Seville hodně silný tým. Vedle Karolíny Muchové totiž mají startovat i další účastnice Turnaje mistryň Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Tým, jenž doplňuje ještě Linda Nosková, se však bude muset bez osmé hráčky světa obejít. Muchovou zánět šlachy v pravém zápěstí nepustí nejen na Turnaj mistryň, ale ani na BJK Cup.

„Moc mě to kvůli Káje, která měla fantastickou sezonu, mrzí. Mohla si zahrát poprvé v životě Turnaj mistryň, což jsem jí moc přál,“ řekl Pála, pro jehož tým je zranění světové osmičky velkým oslabením. „U někoho, kdo se dostal na Turnaj mistryň, se ví, že hrál výborně. Je to velké oslabení pro náš tým. Snad bude fit na další sezonu,“ vyjádřil své přání.

Kapitán českého BJKC týmu se informaci od Muchové dozvěděl už v pondělí a okamžitě kontaktoval Marii Bouzkovou, která Muchovou nakonec v jeho týmu nahradí. „Byl jsem s ní předdomluvený, že pokud něco nastane, tak jí napíšu. Ozvala se mi po příletu do New Yorku a odsouhlasila, že přiletí do Sevilly,“ oznámil.

„Domluvili jsme se, že do Sevilly přicestuje v pátek (3. listopadu), tak budeme mít na místě dvě holky a budeme netrpělivě čekat, jak to bude na Turnaji mistryň,“ nastínil plán.

Bouzkové náleží ve světovém žebříčku 34. místo ve dvouhře a 23. místo ve čtyřhře. V uplynulých týdnech se pořádně rozjela. „Jsem rád, že se jí poslední dobou dařilo ve dvouhře i ve čtyřhře. Je dobře, že jsme se zkontaktovali takto rychle, než odcestovala třeba někam na dovolenou, a hned na to kývla, což je skvělá zpráva,“ dodal.

Pětadvacetiletá Bouzková se na asijských turnajích dostala do skvělé formy. V Pekingu sice vypadla v úvodním kole, ale pak si zahrála čtvrtfinále v Soulu a v Nan-čchangu dokráčela až do finále, v němž padla v třísetové bitvě s Kateřinou Siniakovou. Ještě víc řádila ve čtyřhře, ve které vyhrála devět zápasů v řadě a získala tituly v Pekingu a Soulu.

„Věděla jsem, že kdyby byla nějaká možnost, že by mě tým potřeboval, tak mi dá vědět. Očekávala jsem jeho zavolání, jestli budu nebo nebudu potřeba, jen jsem čekala, jak to vlastně bude,“ uvedla Bouzková, která neváhala ani chvilku. „Všechno bylo tak nějak narychlo, ale už po pár hodinách jsem měla zařízené i lety,“ smála se česká hráčka.

„Cítím se dobře, takže určitě přiletím plná energie s nabitými baterkami a hodně natěšená. Vždy máme v týmu super atmosféru, na což se těším úplně nejvíc,“ poznamenala Bouzková, která se po asijské tour přesunula přes New Yorku na Floridu, kde si před přesunem do Španělska odpočine.