Osm winnerů stačilo k postupu! Bouzková zvládla zápas s ranařkou a je ve finále

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková zvládla náročný a dost nevyzpytatelný zápas s devatenáctiletou ranařkou Dianou Šnajderovou a vybojovala postup do svého prvního finále od loňského červencového turnaje v Praze. Česká tenistka v semifinále turnaje v Nan-čchangu dokázala zvítězit za hodinu a 41 minut 7:6(5), 6:2.

Bouzková se v utkání opět prezentovala svým tradičním defenzivnějším stylem hry s minimem vítězných úderů, jichž zaznamenala osm, a minimem nevynucených chyb, kterých předvedla pouze devět. Její soupeřka musela naopak výrazně riskovat, aby proti stylu Bouzkové měla šanci uspět, což jí sice vyneslo 27 vítězných úderů, ale hned 45 nevynucených chyb.

V prvním setu sice česká tenistka hned dvakrát prohrávala o brejk, ale v obou případech se dokázala vrátit do hry a dokonce otočila skóre z 1:4 na 5:4, díky čemuž mohla následně podávat na zisk úvodní sady. Šnajderová však soupeřku rebrejkla a posléze si vynutila tiebreak, ve kterém ale byla už zase lepší Bouzková, jež se po vítězství 7:5 ujala vedení 1:0.

Ve druhém setu se Marii Bouzkové sice nepovedlo udržet vedení 2:0, ale záhy se Šnajderové doslova rozpadla hra a česká hráčka ve čtvrtém a šestém gemu zaznamenala další dva brejky, po nichž mohla podávat na vítězství v utkání. Byť se to Bouzkové nepovedlo, v osmém gemu opět prorazila soupeřce podání a zakončila duel čistou hrou.

„Cítím se lépe, než včera. Byl to těžký zápas, soupeřka hrála skvěle, ale povedlo se mi to otočit a jsem neskutečně šťastná z postupu do finále,“ uvedla na kurtu Bouzková. „Teď si chci hlavně odpočinout. Dnes jsem ze sebe vydala spoustu energie, ale na zítřejší zápas se už moc těším.“

Marii Bouzkovou, která turnajem nadále prochází bez ztráty setu, čeká v nedělním finále Kateřina Siniaková.