Velká rarita! Muchová se dostala na Turnaj mistryň s netradiční statistikou

- Radek Štohl

Zařadila se po bok některých ostřílených tenistek. Paradoxně však v ohledu, který je velmi netradiční. Karolína Muchová (9.) si díky letošním výborným výsledkům poprvé v kariéře zahraje na Turnaji mistryň, kam se kvalifikovala s dosud jediným titulem na okruhu WTA!

Stejný osud měly tři tenistky. Kromě finalistky Wimbledonu 2014 a bývalé páté singlistky světa Eugenie Bouchardové (234.) se pouze s jednou trofejí před první účastí na závěrečném turnaji sezony představila dvojnásobná semifinalistka Turnaje mistryň Maria Sakkariová (6.) a bývalá třetí hráčka dvouhry Naděžda Petrovová.

Sedmadvacetiletá Muchová (9.) na turnajích pravidelně zapisuje skvělé výsledky, i vinou častých zranění, které jí dosud komplikovaly kariéru, dosáhla na jediný singlový titul. Ten se datuje k druhé polovině září 2019, kdy jako třetí nasazená ovládla podnik v jihokorejském Soulu.

Účast Karolíny Muchové je však na letošním Turnaji mistryň naprosto zasloužená! Na French Open dokráčela až do finále, kde jí vystavila stopku tehdejší vládkyně ženského tenisu Iga Šwiateková (2.). Dalšího skvělého výsledku dosáhla na US Open, ve Flushing Meadows v semifinále podlehla pozdější vítězce Coco Gauffové (3.). V srpnu poté hrála finále prestižního turnaje v Cincinnati, ten se řadí do kategorie WTA 1000.

Závěrečný turnaj letošní sezony se koná od 29. října do 5. listopadu v mexickém Cancúnu, kromě Muchové se v Severní Americe představí také Markéta Vondroušová (8.).