Zdravotní obtíže zkomplikovaly Siniakové finále. Po tříhodinové bitvě nakonec padla

- Jan Vojkůvka, Petr Sumbal

Kateřina Siniaková na turnaji v Hongkongu nedotáhla finále s Kanaďankou Leylah Fernandezovou do vítězného konce. V souboji o titul ji od druhého setu začaly trápit zdravotní obtíže a nakonec padla po setech 6:3, 4:6 a 4:6. Jednalo se o nervy drásající bitvu, která trvala bez jedenácti minut tři hodiny.

Dalo by se říct, že sedmadvacetiletá Siniaková předváděla na turnaji v Hongkongu čtyři zápasy a jeden finálový set výborné výkony, díky nimž se výrazně přiblížila k zisku turnajové trofeje. Tentokrát ovšem na své výhry nad Si-jü Wang, Kamillou Rachimovovou, Anastasijou Pavljučenkovovou a Martinou Trevisanovou nenavázala. Proti přitom bylo i její vlastní tělo.

Česká tenistka vyhrála díky dvěma brejkům první sadu, ale vstup do té druhé se jí nepovedl a rychle nabrala ztrátu 0:4. Během druhé sady Siniaková opustila kurt a musela se nechat ošetřit, přičemž v péči fyzioterapeuta byla pak během utkání v přestávkách na výměnu stran ještě několikrát.

I přes zdravotní indispozice Češka bojovala. V druhé sadě nejprve snížila na 3:4 a poté měla v osmé hře šest brejkbolů na vyrovnání. Ani jeden však nevyužila a Kanaďanka nakonec druhý set vyhrála.

Také od začátku třetí sady musela Siniaková neustále dotahovat, jelikož si prohrála servis hned v její úvodní hře. Dvakrát dokázala sedmadvacetiletá Češka ztrátu brejku smazat, v obou případech ale hned vzápětí selhala při vlastním podání. Siniaková, která utkání končila s oběma obvázanými stehny, nakonec ve vyčerpávajícím boji nedokázala Fernandezovou udolat.

I přes finálovou porážku však může být Siniaková se svými výkony v Hongkongu nadmíru spokojená. Za postup do nedělního souboje o titul svůj žebříček obohatí o 180 bodů a polepší si na 60. příčku.