Vítězná šňůra trvá! Bouzková září i v Soulu po boku americké hvězdy

- Marek Bartošík

Marie Bouzková si připsala na akci WTA v Soulu druhou výhru v soutěži čtyřhry. Česká tenistka a její americká parťačka Bethanie Matteková-Sandsová porazily ve čtvrtfinále americko-australskou dvojici Emina Bektasová, Kimberly Birrellová po obratu 4:6, 6:3 a 10:2.

Pětadvacetiletá Češka v jihokorejské metropoli plynule navazuje na své působení z čínského Pekingu, kde spolu se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou ovládla tamní tisícovku. Svou vítěznou šňůru ve čtyřhře prodloužila už na sedm utkání.

Bouzková hraje na Hana Bank Korea Open v Soulu podruhé v kariéře po boku extravagantní Bethanie Mattekové-Sandsové. S osmatřicetiletou Američankou si vyzkoušela spolupráci už v květnu na antuce v Římě a rovnou z toho byla semifinálová účast.

Mezi čtyři nejlepší dvojice se Bouzková a Matteková-Sandsová probojovaly také při druhém společném vystoupení. Zatímco v prvním kole proti Korejkám Da-yeon Back, Bo-young Jeong dominovaly (6:0, 6:2), ve čtvrtfinále proti Američance Bektasové a Australance Birrellové musely otáčet.

To se jim povedlo, v rozhodujícím supertiebreaku držely jejich protivnice krok pouze do stavu 2:4, pak už sbíraly body pouze Češka s Američankou. Pro Bouzkovou se jedná po Římě, Wimbledonu a Pekingu o čtvrtý postup do deblového semifinále v této sezoně.

Hana Bank Korea Open, Soul (ženy, KOR, 259 303 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry
Bektasová (USA), Birrellová (AUS) – BOUZKOVÁ, Matteková-Sandsová (USA) 6:4, 3:6, 2:10