Druhé čtvrtfinále během měsíce! Siniaková otočila dramatický duel v Hongkongu

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková vybojovala postup do druhého čtvrtfinále během asijské části sezony. Na turnaji v Hongkongu zvládla středeční osmifinále s Kamillou Rachimovovou, kterou porazila po dvou hodinách a 17 minutách 6:7(3), 6:3, 6:1.

Sedmadvacetiletá Siniaková po titulu na travnatém turnaji v Bad Homburgu a postupu do druhého kola Wimbledonu zabředla do vleklé herní krize, která trvala takřka tři měsíce. Svou sedmizápasovou šňůru porážek ukončila až se startem asijské části sezony v čínském Ning-pu.

Na této akci dokázala oproti očekávání na konci září projít do čtvrtfinále, když v osmifinále zaskočila favorizovanou Rumunku Soranu Cirsteaovou. Byť následně na velkém turnaji v Pekingu prohrála hned v prvním kole, přesun do Hongkongu ji opět zastihl v solidním rozpoložení. Po favorizované Číňance Wang zvládla i dramatický duel s Rachimovovou a podruhé během měsíce postoupila do čtvrtfinále.

Česká tenistka měla výborný vstup do utkání a vedla 4:2 a 40:0 při servisu soupeřky. V tu chvíli se ale něco zlomilo a Siniaková začala kupit nevynucené chyby, zatímco soupeřka předváděla výbornou nátlakovou hru. První set sice Siniaková nakonec prohrála, ale ve druhé sadě zase získala nad zápasem kontrolu.

Ve druhém setu se Češka prosadila dvakrát na returnu, ve třetím dějství dokonce hned čtyřikrát a odpor soupeřky doslova zlomila. Rachimovová neudržela ani jednou podání a jediný gem vybojovala rovněž na returnu, když prohrávala už 0:5 a odvracela hrozbu kanára.

V dalším kole se Kateřina Siniaková střetne s vítězkou zápasu mezi Anastasijí Pavljučenkovovou a Beatriz Haddad Maiovou. Toto utkání se odehraje ve čtvrtek.