VIDEO: Krutý konec! Australan neproměnil mečbol a vysloužil si diskvalifikaci

- Marek Bartošík

Krutou tečku měla účast Marca Polmanse na turnaji kategorie ATP Masters 1000 v Šanghaji. Šestadvacetiletý Australan měl ve finále kvalifikace mečbol proti Italovi Stefanovi Napolitanovi, který ale nevyužil. Ve frustraci ze zkaženého voleje napálil míček ven z kurtu, bohužel přímo do umpirového rozhodčího. Verdikt proto mohl být jediný: diskvalifikace.

Marc Polmans byl míček od toho, aby se poprvé v kariéře probojoval do hlavní soutěže tisícovky. Místo toho ale Šanghaj opustí bez bodů i výdělku.

Aktuálně 140. tenista žebříčku ATP měl kvalifikační souboj s Italem Stefanem Napolitanem velmi dobře rozehrán. Přestože za stavu 7:6(3), 6:6 a 6:5 nevyužil mečbol na returnu, jeho šance na vítězství by byly stále vysoké.

Australan ale neovládl své nervy a odpálil míček tak nešťastně, že trefil z bezprostřední blízkosti rozhodčího na umpiru. Do hlavní soutěže v Šanghaji tak postoupil Napolitano.

Polmans si mohl účastí v hlavní fázi vydělat 18 660 amerických dolarů (přibližně 436 tisíc korun), za start ve finále kvalifikace měl mít jistých 9 440 dolarů (220 tisíc Kč) a 8 bodů do žebříčku. Kvůli diskvalifikaci ale Šanghaj opustí s prázdnou. A navíc musí doufat, že ještě nevyfasuje dodatečnou pokutu od ATP.