WTA 1000 Peking: Vondroušovou čeká Kalininová. Dvě Češky prověří kvalifikantky

- Radek Štohl

Sedm českých tenistek nastoupí do úvodního kola dvouhry v Pekingu. Na lukrativně obsazeném turnaji kategorie WTA 1000 se mimo jiné představí vítězka Wimbledonu Markéta Vondroušová (8.), kterou se pokusí překvapit Anhelina Kalininová (28.).

Osmá nasazená Vondroušová po wimbledonském titulu uhrála osmifinále v Montréalu a čtvrtfinále v Cincinnati a na US Open, do tenisového kolotoče nyní naskočí po více než třech týdnech. Proti se postaví Ukrajinka Kalininová (28.), se kterou ve dvou vzájemných zápasech zapsala jedno vítězství.

Potvrdit titul ze San Diega bude chtít Barbora Krejčíková (11.), která si na svoji soupeřku musí ještě počkat, ta totiž vyjde z kvalifikace. Připravovat plány ještě pořádně nemůže ani Marie Bouzková (30.), rovněž pětadvacetiletá Češka bude hrát s kvalifikantkou.

Stejně jako Krejčíková se na posledním turnaji rozjela Linda Fruhvirtová (117.), jež v čínském Ning-pu nejprve zastavila sérii devíti porážek, aby postoupila až do semifinále, v němž v pátek neuspěla proti Dianě Šnajderové (85.). V Pekingu narazí na Arantxu Rusovou (51.).

Na podniku v Ning-pu o kolo dříve dohrály Kateřina Siniaková (90.) a Petra Kvitová (14.). Zatímco Siniaková se může těšit na bývalou dvacátou singlistku světa Darju Savilleovou (248.), finalistku turnaje z roku 2014 Kvitovou vyzve domácí Si-jü Wang (58.).

Poslední Češkou v hlavní soutěži je Linda Nosková (44.), kterou čeká velká neznámá, osmnáctiletá tenistka bude hrát proti o dva roky starší Číňance Fang-žan Tchien (551.). Ta si odbyde debut na turnaji kategorie WTA.

Hlavní soutěž začíná už v sobotu 30. září, kdy zároveň vyvrcholí kvalifikace dvouhry.

Celý los najdete zde.