Bez ztráty setu za titulem! Paulson s Vrbenským předvedli ohromnou dominanci

- Jan Vojkůvka

Andrew Paulson s Michaelem Vrbenským si v rumunském Sibiu podmanili tamější turnaj ATP Challenger Tour. V hlavní soutěži čtyřhry neprohráli ani jeden set a všechny zápasy dokázali odehrát během necelé hodinky. Ve finále pak porazili nasazené jedničky Piotra Matuszewskiho a Kaie Wehnelta 6:2, 6:2.

V prvním kole proti Pazovi s Tomescem strávili Češi na kurtu 43 minut a soupeře vyprovodili dvěma kanáry. Ve čtvrtfinále pak za 53 minut porazili 6:2, 6:3 Kloka s Macudou, načež v semifinále proti Ponačovi se Sharanem se zapotili nejvíc. Paulson s Vrbenským i tak stihli soupeře porazit za 59 minut 6:2, 6:4.

Pokud by si ale někdo myslel, že tato parádní jízda musí přinést nějakou zápletku, či se snad zastavit, mýlil by se. Mladé české duo (Paulsonovi je 21 let a Vrbenskému o dva více) totiž kralovalo i v sobotním finálovém utkání.

Challenger kategorie 75 snad nemohl mít jednoznačnější finále. Paulson s Vrbenským nečelili ani jednomu brejkbolu a za 46 minut vypráskali Matuszewskiho s Wehneltem dvakrát 6:2.

Na to, že spolu oba Češi hráli doposud pouze na dvou turnajích v minulé sezoně, mezi nimi panovala skutečně skvělá herní chemie. Vždyť za celý turnaj prohráli jen jedno podání, což v deblových soutěžích, kde se nehraje na výhody, není zrovna obvyklé. A jen to potvrzuje, nakolik v Sibiu dominovali.

Paulson v této sezoně vyhrál už svůj šestý deblový challenger a celkově sedmý. Vrbenský slavil letos vůbec poprvé a potřetí v kariéře.