Věřím, že Australany porazíme, hlásí před odletem Zdeněk Kolář

- David Schlegel, Jan Havlovic

V českém daviscupovém týmu již jednou figuroval. V červencovém čtvrtfinále proti Francii však plnil roli náhradníka, nyní již bude platným členem týmu, který bude v daleké Austrálii bojovat o postup v Davisově poháru. „Jsem připraven týmu maximálně pomoci,“ hlásí český talent v rozhovoru pro Tenisový svět.

Co říkáte na nominaci do týmu a co od daviscupového týdne očekáváte?

Jsem velmi rád, že jsem pozvánku dostal. Do Austrálie sice nepoletíme jako favorité, nicméně věřím, že jako tým podáme výborný výkon a Australany porazíme.

Co říkáte na složení australského týmu? Bude tam Kyrgios, ale naopak bude chybět Tomic...

Australský tým je velice silný. Kyrgios je hráč, který je v TOP 15 a má velkou kvalitu. Mají velkou řadu výborných tenistů a i při absenci Tomice budou mít velmi silný tým.

Jaká myslíte, že bude vaše role v týmu? Věříte, že se dostanete na kurt? Pojede do Melbourne někdo z vašeho trenérského týmu? 

Mojí roli v týmu nedokážu odhadnout. O tom, zda se dostanu na kurt, rozhodne kapitán Navrátil. Já jsem připraven týmu maximálně pomoci! Můj táta, který je zároveň i mým trenérem zůstává doma, takže poletím se členy realizačního týmu.

Kdy jste se dozvěděl, že byste měl být součástí nominace? Uzpůsoboval jste tomu program?

První zprávu o tom, že nejspíše budu v týmu, jsem se dozvěděl těsně před začátkem kvalifikace Australian Open. Svůj turnajový program jsem musel výrazně pozměnit, jelikož jsem byl již přihlášený na některé turnaje.

Znáte některého tenistu z australského týmu osobně? Jejich kapitánem je legendární Lleyton Hewitt, máte s ním spojenou nějakou vzpomínku?

Osobně žádného neznám, ale ostaně jako každý tenista jména těchto tenistů znám. Abych řekl pravdu, vzpomínku s Lleytonem Hewittem spojenou žádnou nemám. Sledoval jsem ho v televizi při jeho aktivní kariéře, avšak spíše k jejímu konci. 

Kdy se připojíte k týmu? Znáte kurty, na kterých se bude v Austrálii hrát?

Odlétám v pátek se členy realizačního týmu. Momentálně jsem doma, kde se připravuji. Kurty, na kterých se bude hrát během DC, vůbec neznám. Pouze vím, že je to kousek od Melbourne parku, ale další informace o Kooyong Lawn Tennis Clubu zatím nemám.

V jaké se cítíte formě teď na začátku sezóny? Cítíte se zcela zdravý?

Cítím se naprosto v pořádku, podobné to je i na kurtu. Jsem spokojený se svou hrou, ale samozřejmě se chci stále zlepšovat, ale momentálně se cítím velmi dobře.

Jak vidíte šance na postup českého týmu? Kudy by mohla vést cesta?

Šance jsou vždycky, každý zápas začíná od nuly. Myslím si, že nejsme favorité, ale máme v týmu velice dobré hráče. Cesta by mohla dle mého vést přes zkušenosti Radka Štěpánka, a to jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře. A Jiří Veselý dokáže také zahrát velmi vydařená utkání. 

24.1 - Davis Cup: Austrálie jde na Čechy i s Kyrgiosem, na Thompsona čeká debut 

24.1 - Z exotických turnajů až na světová kolbiště. Šátral si plní sny a bude reprezentovat v Davis Cupu

25.1 - Znamená to pro mě hodně, říká o nominaci do daviscupového týmu

25.1 - Kudy k australské senzaci? Cesta by mohla vést přes druhého hráče, spřádá plány Navrátil