Davis Cup: Austrálie jde na Čechy i s Kyrgiosem, na Thompsona čeká debut

- Daniel Kubelka

Austrálie už zná nominaci pro blížící se duel 1. kola Světové skupiny Davisova poháru. Tahounem týmu bude světová třináctka a známý bouřlivák Nick Kyrgios, ve výběru kapitána Lleytona Hewitta však bude chybět Bernard Tomic.

Překvapivou nominaci oznámil kapitán australského daviscupového výběru Lleyton Hewitt pro blížící se duel 1. kola Světové skupiny Davisova poháru. V jeho výběru totiž chybí 27. hráč světového žebřříčku Bernard Tomic, důvod jeho absence prozatím není známý.

Místo Tomice si tak svou premiéru v týmu odbude Jordan Thompson, aktuálně 76. hráč pořadí, dále pak v nominaci nechybí Sam Groth a deblový specialista John Peers.

Tomic se ke své účasti v únorovém střetnutí vyjádřil krátce po vyřazení ve 3. kole Australian Open, příliš konkrétní ale tehdy nebyl. „Zatím jsem o tom ještě tolik nepřemýšlel,“ uvedl tehdy pro server yahoo.com.

Thompson si na úvod sezóny připsal dobré výsledky v Brisbane, kde došel do čtvrtfinále dvouhry a společně Thanasi Kokkinakisem vyhrál deblovou část turnaje. Na probíhajícím Australian Open však padl ve 2. kole, ve kterém nestačil na Dominica Thiema.

Duel prvního kola Davis Cupu se uskuteční ve dnech 3. až 5. února v australském Kooyongu. Na místě nebude chybět ani redakce Tenisového světa.