Korda pořád myslí na TOP 20. Pomůže mu turnaj v Číně?

- Radek Štohl

Před začátkem sezony měl smělý, ale jasný cíl –⁠ premiérově v kariéře nakouknout do TOP 20! Sebastian Korda (33.) zažil v průběhu roku komplikace, elitní dvacítky se však nevzdal. K té by se rád přiblížil na své první akci v Číně.

Sezonu rozjel výborně! V Adelaide ho až ve finále zastavil Novak Djokovič, na Australian Open prošel do čtvrtfinále. Proti Karenu Chačanovovi však třiadvacetiletý tenista utrpěl zranění, které Američana na čtvrt roku vyřadilo ze hry. I to mu znemožnilo větší progres.

„Na začátku sezony jsem si dal za cíl skončit v TOP 20 nebo v TOP 25. A stále to tak mám! Pokud se mi v dalších týdnech zadaří, tak to můžu dokázat. Doufám, že letošní rok dobře zakončím a že se kvalitně připravím na následující sezonu,“ cílí Korda.

Mladý tenista s českými kořeny může cestu za vysněným postupem do nejlepší dvacítky světa začít už tento týden, kdy se zúčastní turnaje v Ču-chaj. Vůbec poprvé v kariéře nastoupí na podniku v Číně, kde už stihl trénovat.

„Nebylo to vůbec snadné, zdejší podmínky si však užívám. Blíží se to těm v hale, ve které se mi hraje téměř nejlépe,“ poukázal na svoji silnou stránku.

Aktuálně 33. singlista světa má v úvodním kole volný los, v osmifinále se utká s vítězem zápasu Alexandre Muller (84.) – Rinky Hijikata (72.).