Zpátky na vítězné vlně! Krejčíková si v San Diegu zahraje o třetí letošní finále. Soupeřku prozkoumá u videa

- Filip Lefenda

Barbora Krejčíková zvládla na podniku WTA 500 v americkém San Diegu i své druhé vystoupení a zahraje si v Kalifornii o třetí letošní finále. Turnajová čtyřka přehrála v noci ze čtvrtka na pátek 6:4 a 6:3 Beatriz Haddad Maiovou. Levorukou Brazilku porazila sedmadvacetiletá Češka bez ztráty setu i ve třetím vzájemném utkání. V semifinále čeká na rodačku z Ivančic domácí Danielle Collinsová.

Krejčíková vstoupila do utkání brejkem, který vzápětí potvrdila. Stejný scénář se záhy opakoval rovněž v páté a šesté hře. Vedení 5:1 se postupně smrsklo na rozdíl jediného gemu, neboť česká favoritka ztratila za stavu 5:2 podání čistou hrou. Na druhý pokus už nicméně sadu doservírovala do zdárného konce.

Podobný průběh mělo rovněž druhé dějství. Krejčíková utekla dvěma brejky do trháku 3:0. Poté sice skrze maratonský čtvrtý gem o jedno své podání přišla, v osmém gemu však zvládla odvrátit dva brejkboly a následně ukončila duel na příjmu.

„Hrála jsem opravdu v klidu. Věděla jsem, že se soupeřka bude snažit využít každou příležitost, kterou dostane. V takových chvílích jsem se soustředila hlavně sama na sebe a na to, abych zahrála dobrý úder. Jsem ráda, že se mi to dařilo,“ komentovala Krejčíková svou výhru.

K postupu do semifinále si šampionka z předloňského Roland Garros pomohla celkem 24 vítěznými údery. Haddad Maiové jich dopřála pouze 8. Utkání trvalo hodinu a 46 minut.

V San Diegu si Krejčíková zahraje první semifinále od červnového travnatého podniku v Birminghamu. O třetí letošní finále bude sedmadvacetiletá Češka bojovat proti domácí Danielle Collinsové (43.), bývalé světové sedmičce.

„Nikdy jsem s ní nehrála ani netrénovala, takže netuším, co mám od utkání čekat,“ přiznala Krejčíková. „Vyhrála na turnaji už tři zápasy, určitě se na ně na videu podívám,“ dodala. Klání je na programu v pátek od 23 hodin. 

Druhé semifinále obstarají v Kalifornii další dvě Američanky. Někdejší světová čtyřka a vítězka Australian Open z roku 2020 Sofia Keninová (93.) v něm bude plnit roli mírné papírové favoritky proti kvalifikantce Emmě Navarrové (61.). Ta zaskočila ve čtvrtfinále ve třech setech Řekyni Sakkariovou a zaznamenala svůj vůbec první kariérní skalp protivnice z elitní desítky žebříčku.

Krejčíková si v San Diegu zahraje o finále rovněž v deblu (sobota 04:00). Spolu s krajankou Kateřinou Siniakovou vyzvou v semifinále z pozice nasazených jedniček Japonku Miju Katóovou a Aldilu Sutjiadiovou z Indonésie.

Cymbiotika San Diego Open (ženy, USA, 780 637 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Beatriz Haddad Maiová (BRA, 20.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (13.) 4:6, 3:6