Slzy znovu vystřídal úsměv. Jedna z nejhezčích věcí, kterou jsem zažila, přiznala hvězda

- Filip Lefenda

Nelehké období prožívá v současnosti řecká hvězda Maria Sakkariová. Před dvěma týdny vypadla nečekaně hned v úvodním kole US Open a na tiskové konferenci poté se slzami v očích pravila, že si potřebuje dát od tenisu pauzu. Své úvahy ale nakonec díky velké podpoře okolí přehodnotila.

Sakkariová vyhořela už na třetím grandslamu v řadě. V Paříži podlehla v úvodním kole 6:7(5) a 5:7 pozdější finalistce Karolíně Muchové. Na Wimbledonu začala parádně, do souboje s Ukrajinkou Kosťukovou vkročila kanárem. Nakonec ale odešla po prohře 6:0, 5:7 a 2:6 z dvorce opět s nepořízenou.

Další neúspěch už rodačka z Atén psychicky neustála. V New Yorku, kde si předloni zahrála semifinále, vedla z pozice velké favoritky nad Španělkou Masarovou 4:1, poté ale přišel blok a série pěti prohraných gemů v řadě. Výsledkem 4:6 skončila rovněž druhá sada.

„Byla jsem hodně nervózní. Je to pořád dokola to samé. Opravdu nevím, co teď budu dělat. Na kurtech se trápím, možná bych si měla dát pauzu. Potřebuji to promyslet, mám v hlavě zmatek,“ hlásila tehdy do médií a neubránila se dokonce slzám.

A výsledek? Osmadvacetiletá Řekyně startuje tento týden na pětistovce v San Diegu. Přiznala, že ji doslova zaplavila vlna laskavých slov a povzbuzení. „Ani jsem nevěděla, že se ta tiskovka nahrávala. Obdržela jsem množství zpráv a podpory jak od lidí z domova, tak i od mých kolegů. Netušila jsem, že to bude až tak velké. Bylo to opravdu velmi pěkné,“ přiznala devátá hráčka žebříčku.

„Jsem velmi vděčná, že mám kolem sebe na okruhu lidi, kteří mě takto podporují. Byl to hlavní důvod toho, proč jsem se rozhodla pokračovat. Dodali mi hodně síly. Šlo o jednu z nejhezčích věcí, které jsem ve své kariéře dosud zažila,“ citoval bývalou světovou trojku twitterový účet The Tennis Letter.

V Kalifornii je Sakkariová tento týden třetí nejvýše nasazenou hráčkou, a tak měla v úvodním kole volno. V tom druhém vstoupí do akce proti nebezpečné Kolumbijce Camile Osoriové (75.).