Porážka se vztyčenou hlavou. Jsem na sebe pyšná, říká zraněná Bouzková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Lepší tenistku si značka Duracell pro svůj sponzoring při večerním programu vybrat nemohla. Marie Bouzková jako zajíček ze známé reklamy pobíhala na kurtu ze strany na stranu, nevypustila takřka žádný balón. A to přesto, že se znova ozvalo zranění z Cincinnati. Česká bojovnice do osmifinále US Open nepostoupila, přesto na stadionu Arthura Ashe zanechala skvělý dojem. „Definice tenisového boje, obě jsme tam nechaly všechno. Možná i to, co jsme v sobě neměly, protože ani jedna nebyla stoprocentně fit,“ nechala se slyšet po takřka tříhodinovém zápase.

Marie Bouzková se rvala do posledního míčku, v tiebreaku druhé sady dokonce byla dva body od vítězství. Nakonec to na postup nestačilo, světové pětce Uns Džábirové podlehla za dvě hodiny a 56 minut po setech 7:5, 6:7(5) a 3:6.

Tunisanka nepřicestovala do Flushing Meadows v té nejlepší formě. Trápí ji respirační potíže a na jejím herním projevu to bylo znát i proti pětadvacetileté Češce. Bohužel zdravotní komplikace se nevyhnuly ani pražské rodačce, která chvíli přemýšlela i nad skrečí.

„Ze začátku druhého setu jsem začala cítit přitahovač na noze, a než mi začaly fungovat prášky na bolest, tak jsem si říkala, že takhle to asi dál nepůjde. Následně mi fyzioterapeutka otejpovala celou nohu i záda a nějak to drželo. Řekla jsem si, že do konce druhého setu tomu zkusím dát všechno. Potom asi začaly působit prášky na bolest a nějak jsem to dohrála,“ popsala situaci Bouzková.

Džábirová se s indisponovanou Češkou vůbec nemazlila, posílala jí jeden stopbal za druhým. A 180 centimetrů vysoké sympaťačce po konci duelu vysekla poklonu. „Ani mi nepřišlo, že je zraněná. Už jsem ani nevěděla, co zahrát, aby to nedoběhla,“ vyjádřila s úsměvem slova uznání loňská finalistka.

Bouzková si přeje, aby zranění nebylo stejně vážné jako to, které si přihodila nedávno v Cincinnati. „Tehdy jsem si natrhla sval, teď jsem si ho snad jen natáhla. Nicméně mě to dnes dost bolelo, spoustu krátkých míčů jsem musela vypustit. Dala jsem do toho všechno, ale zároveň jsem věděla, že si to nechci zhoršit. Uvidíme, musím si nechat udělat prohlídku,“ řekla Bouzková českým novinářům.

Kdekdo by v její pozici cítil vztek, vždyť měla na lopatě světovou pětku! Češka ale po konci utkání rozdávala úsměvy. „Jsem ráda za tenis, který jsem tu mohla hrát. Vážím si toho, jaký výkon jsem i přes zranění předvedla. Prohra mě mrzí, ale více než cokoliv jiného jsem na sebe pyšná,“ usmívala se.

Užila si také atmosféru, která bývá na stadionu Arthura Ashe opravdu elektrizující. „Noční podmínky mám ráda, lepší atmosféru jsem asi nezažila. Ruch mi nevadil, naopak. Byl to můj jednoznačně nejhezčí zážitek z tenisového kurtu,“ těšilo 31. tenistku světového žebříčku.

US Open (muži, ženy, USA, 65 000 000 USD, tvrdý povrch)
3. kolo dvouhry žen
Uns Džábirová (TUN, 5.) – MARIE BOUZKOVÁ (31.) 5:7, 7:6(5), 6:3