VIDEO: Ostapenková v ráži! Z ochozů vyhnala neposlušného diváka

- Jan Vojkůvka

Dráždit lotyšskou tenistku Jelenu Ostapenkovou se nevyplácí. Šestadvacetiletá grandslamová šampionka si totiž nenechá nic líbit. Prokázala to i v utkání třetího kola US Open, kde v průběhu třetího setu doslova vyhnala z ochozů jednoho diváka, který ji svým hlučným chováním vyrušoval.

Ke kuriózní situaci došlo ve třetím setu utkání mezi Ostapenkovou a Američankou Bernardou Peraovou. Domácí hráčka si vypracovala za stavu 1:4 hned pět brejkbolů, ale Ostapenková všechny odvrátila a servis udržela.

Po ukončení šestého gemu se obrátila směrem k tribuně, začala pokřikovat a rukama dala jasně najevo, aby neposlušný a hlučný divák, jenž popíjel pivo a svými výkřiky se snažil lotyšskou hráčku rozhodit, odešel. A skutečně, rázné vyhánění Ostapenkové zabralo a divák opustil tribunu, pravděpodobně aby zamezil hrozbě, že bude vyveden ochrankou.

Jelena Ostapenková nakonec utkání třetího kola dotáhla do vítězného konce, Bernardu Peraovou porazila 4:6, 6:3, 6:3 a může se těšit na duel se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.