Co se děje? Tenisty v New Yorku kosí záhadná nemoc

- Jan Vojkůvka

Přípravě na US Open, poslednímu grandslamu sezony, obětovali mnohé. Předchozí výsledky na turnajích pro ně nic neznamenaly v porovnání s možným úspěchem v New Yorku. Jenže řadu tenistů kosí záhadná nemoc, kvůli které se necítí dobře, prohrávají, skrečují, či rovnou odstupují.

Ajla Tomljanovicová od loňského listopadu nehrála. Vrátila se na US Open, v prvním kole porazila Maďarku Udvardyovou... A do druhého kola proti Jeleně Rybakinové kvůli nemoci nenastoupila.

Fin Emil Ruusuvuori dokonce kvůli nemoci a nevolnostem odstoupil z turnaje ještě dřív, než vůbec vstoupil na kurt. Místo něj dostal Andrej Rubljov do úvodního kola šťastného poraženého z kvalifikace.

Christopher Eubanks měl v utkání druhého kola žaludeční či střevní problémy a ve čtvrtém setu dokonce musel odběhnout na toaletu. Zápas s Benjaminem Bonzim nakonec prohrál.

To Dominica Thiema před zápasem druhého kola s Benem Sheltonem viděli zvracet. Asi není překvapením, že Rakušan zkraje druhého setu nakonec duel skrečoval. Problémům se nevyhnula ani Uns Džábirová, která měla v prvním kole s Camilou Osoriovou problémy s dýcháním a trpěla bolestmi břicha. Zápas ale nakonec zvládla.

To je jen částečný výčet tenistů, kteří se v průběhu US Open potýkají se záhadnou nemocí, která jim způsobuje nevolnosti, pocity na zvracení a bolesti břicha.

Co přesně tyto problémy způsobuje, se v tuto chvíli neví. Spekuluje se o zkaženém jídle či nějaké viróze, kterou v New Yorku chytili. Ať už tyto obtíže způsobuje cokoliv, má to dopad na poměrně dost hráčů. A to je na jednom z vrcholů sezony velká nepříjemnost.