Další zápas, další hladká výhra! Zvládnu hrát ještě lépe, ví Muchová

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Karolína Muchová je na US Open k nezastavení. Ve Flushing Meadows znovu neztratila ani set a prolétla bez sebemenších komplikací do třetího kola. Je tak pouhou jednu výhru od dorovnání turnajového maxima z roku 2020, kdy ji zastavila pozdější finalistka Azarenková. „Nebyl to ode mne dnes žádný speciální výkon. Ne že bych se sebou nebyla spokojená, ale předvedla jsem takovou hru, kterou jsem potřebovala,“ zmínila se po hladké výhře olomoucká rodačka.

Karolína Muchová nastupovala do zápasu 2. kola US Open proti Polce Magdaleně Frechové v pozici jasné favoritky. A této role se zhostila se ctí, když zvítězila za hodinu a 19 minut po setech 6:3 a 6:3. V utkání neztratila ani jednou servis, dokonce soupeřce nedarovala žádný brejkbol.

„Servisem jsem si docela pomáhala. Cítila jsem se dobře, nicméně to bylo poměrně zvláštní utkání. Dost jsem vnímala ruch kolem, nedokázala jsem se úplně soustředit. Zvládnu hrát ještě lépe, ale dnes to stačilo,“ řekla sedmadvacetiletá tenistka a odkázala na pozici dvorce číslo 11, kolem kterého to většinu času opravdu žije.

Nástrahy úvodních dvou kol překonala Muchová s grácií, na kurtu dohromady strávila dvě hodiny a 25 minut. „Je to příjemné. Asi můj doposud nejlepší los a já toho využila. Poslední turnaje jsem vždy byla na kurtu lehce pod tři hodiny, takže tuto změnu vítám. Navíc dnes bylo docela vedro, je tedy super hrát jen na dva sety,“ pochvalovala si nasazená desítka.

Finalistka letošního French Open v další fázi závěrečného grandslamu narazí na domácí Taylor Townsendovou, 132. tenistku světového žebříčku. Ta ve druhé rundě vyřadila nasazenou devatenáctku Haddad Maiovou, když v utkání získala famózních 27 fiftýnů z přechodu na síť.

„Bude to určitě ohromně těžký zápas, je dost šikovná. Chodí často na síť, hraje levou kraťasy. Moje změna rytmu jí asi moc vadit nebude, takže to bude opravdu obtížné,“ nechala se slyšet Muchová, která na Američanku narazí vůbec poprvé v kariéře.

A možná se jí i vyplní přání, aby její nadcházející souboj doprovázela hudba z okolí. „To mám opravdu ráda. Během semifinále v Paříži hrála kapela, to bylo super. Hudba mi vždy zlepší náladu,“ líčila s úsměvem.

US Open (muži, ženy, USA, 65 000 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (10.) – Magdalena Frechová (POL, 77.) 6:3, 6:3