Před rokem zastavila legendy, teď vyzve světovou pětku. Těšila jsem se, netají Nosková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Zpátky na místě činu. Vloni Linda Nosková rozesmutnila zaplněný Stadion Arthura Ashe, když po boku Lucie Hradecké zastavila derniéru slavného sesterského dua Sereny a Venus Williamsových už v úvodním kole US Open. A i tentokrát se jistě dočká zápasu na jednom z hlavních místních kurtů, po jednoduché výhře v úvodní rundě totiž narazí na Uns Džábirovou, loňskou finalistku a jednu z favoritek na celkové prvenství.

V suchém triku. Linda Nosková vstoupila do hlavní soutěže jednoznačnou výhrou nad domácí Madison Brengleovou, kterou vyprovodila z kurtu za 52 minut po setech 6:2 a 6:1.

„Na první kolo, které není na grandslamech nikdy lehké, to byl pro mě dobrý zápas. Nehrála jsem úplně to nejlepší, co jsem mohla. Ale ani to nejhorší. Nějaký lehký nadprůměr stačil, takže na rozehrání fajn,“ okomentovala svůj výkon osmnáctiletá Češka.

A dodala, že se cítí ve velké herní pohodě. „Vždy, když se rozehraju a mám za sebou dva tři zápasy, tak je to lepší, než kdybych někde měla čekat týden. V Cincinnati jsem měla dost volného času, možná proto tam byl začátek takový kostrbatější. Teď trénuji každý den, cítím se dobře a moje výkonnost zůstává na stejné úrovni.“

Hráčka z Přerova tak poprvé v kariéře postoupila do 2. kola US Open. „Úplně jsem nevnímala, že jsem na grandslamu nebo že hraju tady v New Yorku o první výhru v hlavní soutěži. Soupeřka byla slabší, než budu mít teď. Takže se chci připravit na zápas, který bude pozítří,“ uvedla Nosková, na kterou nyní čeká pořádná výzva v podobě světové pětky Uns Džábirové.

„Uns nevypadala ve své kůži. Ale možná se sebere, rozhodně nemohu počítat s tím, že bude hrát ještě hůře. Je jednou z hráček, které bych grandslam opravdu přála. Ale když proti ní nastoupím, budu chtít vyhrát,“ zmínila se Nosková a odkázala na úvodní souboj, ve kterém se Tunisanka poměrně natrápila. Camilu Osoriovou udolala po setech 7:5 a 7:6(4).

Lze předpokládat, že česko-tuniský duel organizátoři naplánují na některý z hlavních kurtů ve Flushing Meadows. Ať už to bude Stadion Arthura Ashe, Louise Armstronga, či Grandstand, tak se Nosková rozlehlých tribun rozhodně nezalekne.

Vloni tu totiž před zaplněným centrálním dvorcem po boku Lucie Hradecké udolala sestry Williamsovy. „Vzpomínky jsou jen ty nejlepší. Vracela jsem se do New Yorku opravdu ráda, těšila jsem se,“ doplnila s úsměvem.

US Open (muži, ženy, USA, 65 000 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo ženské dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (41.) – Madison Brengleová (USA, 103.) 6:2, 6:1