Lukáš Rosol vyrazil na turnaje po Evropě s trenérem Lukášem Dlouhým

- David Schlegel

Český tenista Lukáš Rosol, který v říjnu poprvé po více než čtyřech letech vypadl ze světové stovky, letos vynechal Australian Open a omluvil se z účasti v Davisově poháru. Letošní sezónu začal na halovém mistrovství republiky v Plzni a následně zamířil na dva challengery po Evropě.

Jak v Plzni, tak na následujících turnajích v německé Koblenzi a francouzském Rennes ho podle informací Tenisového světa doprovází jako trenér dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře Lukáš Dlouhý. Ten s Rosolem absolvoval už i zimní přípravu. Na spolupráci jsou oba daviscupoví reprezentanti zatím domluveni do konce února.

Lukáš Dlouhý zatím svou hráčskou kariéru pouze přerušil a nechce se k tomu, že doprovází Rosola na turnajích, nijak vyjadřovat. Dlouhý absolvoval poslední zápas na okruhu ATP v srpnu na libereckém challengeru, kde s Jürgenem Melzerem prohráli ve čtvrtfinále čtyřhry.

Lukáš Rosol odstartoval letošní sezónu triumfem na halovém mistrovství republiky v Plzni, kde zvítězil bez ztráty setu a zopakoval výhry z let 2006 a 2010. Následně v Koblenzi porazil v 1. kole Srba Djereho a poté podlehl jeho krajanu Krajinovičovi. V deblu s Romanem Jebavým postoupil na stejném turnaji až do finále, kde Češi nevyužili čtyři mečboly proti páru Podlipnik-Castillo - Vasilevskij a prohráli 5:7, 6:3, 14:16. Rosol za stavu 13:12 podával v supertiebreaku na výhru, ale Vasilevskij předvedl ukázkový prohoz po čáře. Nyní Rosola čeká turnaj turnaj ve francouzském Rennes, dotovaný 85 000 eury. Šestý nasazený hráč nastoupí v prvním kole proti kvalifikantovi.