Zprávy z Kanady: Světová jednička padla, obě soupeřky se zranily a hvězda vyhrála ve tři ráno

- Marek Bartošík

Páteční program na tisícovkách v Montréalu a Torontu přinesl spoustu zajímavých momentů a výsledků. Světová jednička Carlos Alcaraz nestačil ve čtvrtfinále na Američana Tommyho Paula, ze hry je i Daniil Medveděv po prohře s Alexem de Minaurem. Belinda Bencicová a Petra Kvitová dohrávaly vzájemný souboj v Montréalu se zraněním. Jelena Rybakinová uzavřela své utkání proti Darji Kasatkinové těsně před třetí hodinou ráno!

Carlos Alcaraz (1.) si na svou další velkou trofej musí počkat. Wimbledonský šampion podlehl na kanadském Masters stejně jako loni americkému univerzálovi Tommymu Paulovi (14.), tentokrát po setech 3:6, 6:4 a 3:6. Španělské superhvězdě nepomohl k výhře ani fantastický vítězný tweener z poloviny druhého setu.

Smutné momenty nabídlo utkání mezi Petrou Kvitovou (9.) a Švýcarkou Belindou Bencicovou (13.). Zatímco Bencicová si poranila kotník, Kvitovou trápilo zranění v oblasti pravého boku. Česká tenistka zaujala gestem fair play, když své soupeřce po nepříjemném pádu přispěchala na pomoc.

Z výhry 6:7(3), 6:3, 6:1 a postupu do čtvrtfinále se nakonec radovala Bencicová, která ale o několik hodin později prohrála s Ljudmilou Samsonovovou dvakrát 4:6. Program byl nabitý kvůli předchozímu dešti.

Jelena Rybakinová završila páteční program v Montréalu až v sobotu před třetí hodinou ráno místního času! Světová čtyřka bojovala proti Darji Kasatkinové (14.) bezmála tři a půl hodiny, než opustila dvorec s výhrou 5:7, 7:5 a 7:6(8). Rybakinová musela v závěrečném tiebreaku dokonce odvracet jeden mečbol.

Semifinálové dvojice
Muži (Toronto)
Alejandro Davidovich Fokina (ESP, 37.) – Alex de Minaur (AUS, 18.)
Tommy Paul (USA, 14.) – Jannik Sinner (ITA, 8.)

Ženy (Montréal)
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Jessica Pegulaová (USA, 3.)
Jelena Rybakinová (KAZ, 4.) – Ljudmila Samsonovová (18.)