VIDEO: Američanka se dožadovala potrestání soupeřky. Zavři pusu, pokřikovala na Sakkariovou

- Jan Vojkůvka

Duel 2. kola mezi Američankou Danielle Collinsovou a Řekyní Mariou Sakkariovou v Montréalu přinesl pořádně žhavou slovní výměnu mezi oběma protagonistkami. Collinsová se snažila umpirovou rozhodčí upozornit na fakt, že její soupeřka odpálila míček mezi diváky a chtěla tím docílit potrestání Sakkariové. Ta si to pochopitelně nenechala líbit.

Ve čtvrtém gemu druhé sady Sakkariová netrefila servis, jak by potřebovala, a po returnu soupeřky chtěla vztekle odpinknout míček. Trefila ho ale tak nešikovně, že se od země odrazil až k publiku, za což se okamžitě omluvila. Umpirová rozhodčí nereagovala, a tak se do toho vložila Collinsová...

„Viděla jsi to? Viděla jsi, co se stalo?“ pronesla směrem k rozhodčí, což si pochopitelně Sakkariová nenechala líbit. „Nikoho to ani nezasáhlo,“ bránila se řecká tenistka.

„Zavři pusu. Zavři pusu,“ křikla směrem ke své soupeřce Collinsová.

„Co máš za problém? Nikoho jsem netrefila. Jen jsem odpinkla míček a bylo to,“ pokračovala ve vysvětlování Sakkariová, s čímž ale u své sokyně neuspěla. „Odpálila jsi míč na tribunu, Mario. Málem jsi někoho trefila,“ štěkla po ní Američanka.

„Co máš za problém? Nikoho jsem netrefila,“ zopakovala Sakkariová. Hádku obou soupeřek v tu chvíli přerušila umpirová rozhodčí, která se snažila zklidnit vášně a chtěla, aby zápas pokračoval. K žádnému trestu se neuchýlila, čímž dost možná Collinsovou naštvala.

Naštvání ale z Američanky rychle vyprchalo. Povedlo se jí totiž Sakkariovou brejknout na 3:1, zápas dovedla do vítězného konce 6:4 a 6:2 a postoupila do osmifinále. To Sakkariová nedokázala navázat na postup do finále ve Washingtonu, kde minulý týden započala svou severoamerickou šňůru turnajů s vrcholem na US Open.