4:6 a 0:5? Pro Molčana žádný problém! Slovák předvedl úchvatný comeback

- Jan Vojkůvka

Prohrávat 4:6, 0:5 a ještě čelit dvěma mečbolům v šestém gemu? Slovenský tenista Alex Molčan znovu jednou potvrdil, že dokud není konec zápasu, nic není ztraceno. Osmifinále na turnaji ATP v Kitzbühelu s domácím Sebastianem Ofnerem otočil a po vítězství 4:6, 7:5 a 7:6(5) slaví postup do čtvrtfinále.

Pětadvacetiletý Molčan, kterému se v posledních týdnech na turnajích nedařilo a připsal si pět porážek v řadě, se v Kitzbühelu herně probral. A to takovým způsobem, že si připsal dvě výhry, přičemž ta osmifinálová se dá pojmenovat jako zázračná!

Proti domácímu Ofnerovi, což je 61. hráč světa, byl mírným outsiderem a vše nasvědčovalo, že Rakušan skutečně projde do čtvrtfinále turnaje ATP. Když Molčan čelil dvěma mečbolům za stavu 4:6 a 0:5, nejspíš byl slovenský hráč jediným, kdo ještě alespoň trochu věřil, že se z toho dokáže dostat.

A skutečně se z toho dostal! Oba mečboly při výhodách soupeře odvrátil a zahájil neskutečný comeback. Vyhrál hned devět gemů v řadě a nejen, že získal druhý set, ale v tom třetím se ujal vedení 2:0! Ofner v tu chvíli začal konečně zase hrát a rychle srovnal na 2:2. Další příležitost na returnu však nedostal a Molčan už tou dobou mířil pomalými krůčky mezi nejlepší osmičku.

O osudu zápasu nakonec musel rozhodnout až tiebreak třetího setu, jelikož slovenský tenista nevyužil v jedenáctém gemu brejkbol. Ve zkrácené hře se mu ovšem povedlo odskočit do vedení a vypracovat si dva mečboly. Ten druhý proměnil a po vítězství 7:5 se mohl radovat ze senzačního vítězství, o kterém zhruba o hodinu a půl zpět snad nemohl ani snít.

Ve čtvrtfinále čeká na Molčana duel se 72. hráčem světa Sebastianem Baezem z Argentiny.