Druhé finále a kariérní maximum! Kolodziejová září ve čtyřhře v Německu

- Radek Štohl

Miriam Kolodziejovou čeká druhé finále čtyřhry na okruhu WTA. Šestadvacetiletá česká tenistka společně s deblovou parťačkou Angelou Kulikovou na podniku v Hamburku ustály semifinálovou bitvu proti páru Heisenová, Neelová, se kterým si poradily po sadách 6:3, 3:6, 14:12.

Kolodziejová se v letošní sezoně už výhradně specializuje na debly, což jí také svědčí. Před turnajem v Německu dvakrát uhrála grandslamové osmifinále, na třech podnicích WTA hrála semifinále. Do finále se však letos zatím neprobojovala, což se změnilo právě v Hamburku.

Na turnaji Hamburg European Open spojila síly s Američankou Angelou Kulikovou, se kterou zde nastupují jako nasazené dvojky. Nejprve vyřadily debl Aneyová, Sharmaová, ve čtvrtfinále si poradily také s dvojicí Fominová-Klotzová, Lansereová. V semifinále čelily třetímu nasazenému deblu Heisenová, Neelová.

Mírné favoritky zápasu si za stavu 4:2 v prvním setu nechaly vzít podání, díky rebrejku ale úvodní dějství ovládly. V šestém gemu druhé sady nedokázaly udržet servis, šlo se tak do supertiebreaku.

Druhé nasazené v rozhodující závěrečné hře většinu času tahaly za kratší konec, ještě prohrávaly 6:8, čelily i mečbolu, samy nakonec využily čtvrtou šanci na ukončení zápasu. Česko-americká dvojice tak hned při své první společné účasti v deblu postoupila do boje o titul.

Miriam Kolodziejové v žebříčku náleží 47. pozice, v minulosti už byla o tři příčky výše. Díky postupu do finále v Hamburku by toto maximum měla vylepšit, v novém vydání rankingu bude nejhůře na 43. místě. V případě německého triumfu ještě o tři příčky výše.

WTA

Hamburg European Open (ženy, GER, 259 303 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Heisenová (GER), Neelová (EST) – KOLODZIEJOVÁ, Kuliková (USA) 3:6, 6:3, 12:14