První test splněn. Favoritka Muchová zvládla třísetovou bitvu ve Varšavě

- Marek Bartošík

Karolína Muchová se na turnaji ve Varšavě dočkala svého prvního vítězství od semifinále Roland Garros. Světová osmnáctka si navzdory řadě nevynucených chyb poradila v prvním kole s Aljaksandrou Sasnovičovou (75.) po více než dvou a půl hodině 4:6, 7:6(0) a 6:3. Šestadvacetiletá Muchová neudržela v prvním setu vedení 4:1, ani tato komplikace ji ale na cestě do osmifinále nezastavila. Utkání sledovali přímo na místě i rodiče české tenistky.

Poprvé od 8. června, kdy na antukovém grandslamu v Paříži skolila Arynu Sabalenkovou, si Karolína Muchová užívá pocity z vítězného zápasu. Turnajová dvojka přečkala na tvrdém povrchu ve Varšavě nástrahy prvního kola, přestože měl její výkon k ideálu daleko.

Svěřenkyně trenéra Emila Miškeho vedla v prvním dějství už 4:1 se dvěma brejky, poté ale prohrála pět gemů v řadě a tím i set. Tři z těchto her ztratila při svém servisu.

Ve druhé sadě se česká favoritka popasovala s průběžným skóre 3:4 a 15:30 při svém podání, po brejku v jedenáctém gemu mohla dokonce set dopodávat. To se jí sice nepovedlo, v tiebreaku však neztratila ani jeden bod!

Rozhodující set nabídl velmi vyrovnaný úvod, Muchová odvracela hned v prvním gemu dva brejkboly. Sama následně udeřila na returnu a tuto výhodu ve třetí hře navzdory brejkbolu potvrdila. Náskok poté bez potíží udržela až do konce střetnutí, které se konalo před velmi početným publikem.

Turnajová dvojka Muchová narazí v osmifinále na slovenskou kvalifikantku Rebeccu Šramkovou (174.), s níž se utkala pouze jednou. V roce 2018 prohrála na antukovém Roland Garros 4:6 a 4:6. Nyní ale bude jasnou favoritkou na vítězství a postup do čtvrtfinále.

BNP Paribas Warsaw Open (ženy, POL, 259 303 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Aljaksandra Sasnovičová (75.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (18.) 6:4, 6:7(0), 3:6