Je to sen, nebo se to děje? Strýcová dojala i parťačku a děkovala za maminčinu kuchyni

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Sotva lepší scénář si mohla vysnít Barbora Strýcová od svého posledního Wimbledonu. Charismatická Češka a její tchajwanská parťačka Su-wej Sie předvedly pod zataženou střechou kurtu číslo 1 fantastický výkon a v semifinále zvítězily nad párem Marie Bouzková, Sara Sorribesová Tormová 6:4 a 6:1. Stejně jako v roce 2019 si tak na travnatém grandslamu zahrají o trofej!

Ještě jedna přesná rána z voleje a bylo hotovo. Barbora Strýcová a Su-wej Sie se po proměněném mečbolu dlouze objaly a brzy poté děkovaly fanouškům v zaplněném hledišti wimbledonské jedničky.

„Já jsem byla strašně dojatá a myslím, že jsem trochu strhla i Su-wej. Ona není cíťa, neukazuje žádné emoce. A najednou byla také emotivní a objímala mě. V zákulisí byla šťastná, nikdy jsem ji takhle neviděla,“ vyprávěla sedmatřicetiletá Strýcová.

„Říkala jsem jí, že nemůžu uvěřit tomu, že jsme zase ve finále. Jestli je to sen, nebo se to děje. A ona mi říkala: ‚It’s okay, Barbora, it‘s okay.‘ Ona je nejvíc,“ živě líčila česká bojovnice.

Wimbledonský dvorec číslo 1, kam se vejde přes 12 tisíc diváků, byl téměř zaplněn. A fanoušci se dočkali parádní tenisové podívané od obou párů.

„Atmosféra byla neskutečná! Pod střechou to bylo zvláštní, hučelo to tam. Chvilku mi trvalo si zvyknout, třeba při nadhozu na servis. Kurt byl skoro celý plný. Myslím, že si to fanoušci užívali. Měly jsme tam pár balónů a výměn, kdy jsme lítaly na každou stranu,“ vzpomínala Strýcová.

Zkušená Češka se může na kurtu spolehnout na nezdolnou Sie, která dokáže dlouho udržet míček ve výměně a ve vhodné chvíli zaútočit nebo překvapit protivnice chytrým úderem.

„Ona vrátí v podstatě všechno. Myslím, že je talent od boha. Já sama někdy nevěřím,“ smála se Strýcová.

K dobré náladě tenistce pomáhá i její maminka, která se stará o ročního Vincenta. Kromě toho vaří, takže si Strýcová může „odpočinout“ od wimbledonské kuchyně, tvořené především zdravými pokrmy.

„Vždycky přijdeme domů a je navařeno, což je bomba! Včera byl takový zeleninový sós se špagetami, předtím rajská a předtím vepřové se špenátem. Máma to tam vždycky napere. Jako strašně dobrý!“ hlásila svérázná Češka.

Strýcová se Sie si v sobotu dopřejí odpočinek a v neděli vyrazí do finálového boje proti Australance Storm Hunterové a Belgičance Elise Mertensové. Pokusí se tak zopakovat společný wimbledonský triumf z roku 2019.

„Bude to hrozně těžké finále. Musíme hrát strašně dobře, abychom to daly. A my budeme!“ slíbila závěrem nezdolná česká tenistka.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
Semifinále ženské čtyřhry
Sie (TPE), STRÝCOVÁ – BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) 6:4, 6:1