Nemilosrdná bitva o titul! Bude to těžký zápas, ví Vondroušová. Džábirová si jde pro pomstu

- Jan Vojkůvka

Sobotní finále Wimbledonu bude mít poměrně překvapivé zastoupení. Mezi finalistkami nenajdeme světovou jedničku Igu Šwiatekovou, dvojku Arynu Sabalenkovou ani trojku a obhájkyni loňského titulu Jelenu Rybakinovou. Tuto velkou trojku ženského tenisu zastoupí první nenasazená finalistka Wimbledonu v Open éře Markéta Vondroušová a loňská finalistka Uns Džábirová. Tedy hráčky, které se velmi dobře znají.

„Cítím, že jsme v něčem stejné. Obě hrajeme kraťasy a čopy,“ vypravovala během tiskové konference Markéta Vondroušová, která si finále grandslamového turnaje zahraje podruhé v kariéře. V roce 2019 na Roland Garros jí to nevyšlo, ve Wimbledonu však rozhodně nebude bez šancí.

Byť se hraje na trávě, což není královský povrch Vondroušové, tvrdší a rychlejší povrch proti Džábirové dokáže přetavit ve vlastní výhodu. To ostatně už letos prokázala, když Tunisanku porazila ve druhém kole Australian Open i třetím kole v Indian Wells. Srovnala tím vzájemnou bilanci na 3-3.

„Už jsme spolu letos párkrát hrály. Měly jsme se také utkat v prvním kole v Eastbourne, ale odhlásila jsem se,“ připomněla Vondroušová své výhry i fakt, že k travnatému souboji letos dojde poprvé, byť se mohlo hrát už v generálce před Wimbledonem.

I přesto, že Vondroušová letos dvakrát Džábirovou porazila, tak tuší, že na trávě to bude jiný zápas. I s ohledem na to, že se jedná o finále grandslamu, které si Tunisanka zahraje potřetí během posledních 12 měsíců. „Loni tady hrála finále, stejně tak na US Open. Na grandslamová finále je zvyklá,“ upozornila česká tenistka.

„Je to finále, takže to bude tak jako tak těžký zápas,“ podotkla Češka, která doufá v natažení své vítězné šňůry nad tuniskou sokyní. Ta naopak věří, že po dvou porážkách nastal zase čas, aby začala vítězit ona.

„Jdu si pro svou pomstu!“ řekla bojovně Džábirová. „Letos jsem proti ní nevyhrála. Má šikovné ruce a hraje velmi dobře,“ uznala rozjetá Afričanka, které příprava před Wimbledonem nevyšla podle představ, ale v All England Clubu už zase řádí. Například Petře Kvitové uštědřila kanára a vyřadila i dvě velké favoritky Jelenu Rybakinovou a Arynu Sabalenkovou.

„Budu se snažit hodně soustředit na sebe. Nejsem si jistá, jak bude (Markéta) hrát své druhé grandslamové finále, ale obě jsme hladové po vítězství. Kdo si to zaslouží víc, vyhraje,“ dodala světová šestka.