Jen dva ztracené gemy! Martincová za 57 minut deklasovala pátou nasazenou

- Jan Vojkůvka

Tereza Martincová se ve čtvrtfinále turnaje WTA 125 ve francouzském Contrexéville prezentovala suverénním výkonem! Za pouhých 57 minut deklasovala pátou nasazenou Annu-Lenu Friedsamovou 6:1, 6:1 a vybojovala postup do prvního letošního semifinále mimo okruh ITF.

Osmadvacetiletá Martincová, která si letos zahrála finále na ITF v Zaragoze, prošla do svého největšího semifinále od loňského turnaje WTA v Nottinghamu. Po trochu vydřeném vítězství v osmifinále proti Hailey Baptisteové, se kterou otočila skóre z 0:1 na sety, tentokrát mohla proti Friedsamové i trochu pošetřit síly.

Česká tenistka vletěla do utkání jako uragán a rychle se vypracovala vedení 5:0, než Friedsamové dovolila podržet si servis. Úvodní set si Martincová podmanila za pouhých 22 minut, když Němce povolila pouze devět fiftýnů.

Druhý set byl sice zdánlivě o něco vyrovnanější, když se tři gemy rozhodovaly přes shody, ale Martincová zůstala jednoznačně lepší hráčkou. Friedsamové nepovolila ani jeden brejkbol, hned třikrát jí prorazila podání a vyhrála opět 6:1.

V semifinále se česká tenistka utká s vítězkou zápasu mezi Sarou Erraniovou a Anastasijí Pavljučenkovovou. Pokud by se Martincové povedlo v semifinále uspět, zaútočila by na návrat do elitní světové stovky.