Jela jsem nadoraz, ale nešlo mi to, hodnotila Strýcová. Ve Wimbledonu ještě nekončí

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Barbora Strýcová ani ve svém posledním singlovém utkání na Wimbledonu nezapřela pověst charismatické bojovnice. Někdejší turnajová semifinalistka vzdorovala polské favoritce Magdě Linetteové bezmála tři hodiny, vynutila si rozhodující sadu, v ní už ale neměla dost energie. „Byla jsem hrozně pasivní, málo jsem chodila na síť a moc mi nešel return. Ale jela jsem nadoraz,“ hlásila jako vždy svérázná Strýcová.

Barbora Strýcová svedla s členkou Top 30 Magdou Linetteovou vyrovnaný souboj, pochvalovala si zvládnutý tiebreak, a naopak litovala toho, že nebyla v určitých okamžicích aktivnější a drzejší.

„Soupeřka se mi zdála hratelná. Věděla jsem, co mám hrát, ale nešlo mi to. Škoda, že jsem trochu blbě ztratila servis ve třetím setu,“ litovala zkušená Češka.

Při utkání prvního kola si Strýcová poranila palec na noze a jeho stav se do dalšího vystoupení nestihl výrazněji zlepšit.

„Bolí mě strašně! Stejně jako ta moje zpropadená achilovka. Byla jsem na magnetické rezonanci a palec mám nějaký pochroumaný. V zápalu boje na bolest zapomenete. Jen když jsem couvala na smeč, ucítila jsem ho. Ale kvůli tomu jsem neprohrála,“ nehledala výmluvy.

Strýcová přiznala, že je po dvou singlových duelech unavená, ve Wimbledonu ji ale ještě čekají dvě disciplíny. Už ve čtvrtek vstoupí do ženské čtyřhry po boku Tchajwanky Su-wej Sie a v akci bude také v mixu s Mexičanem Santiagem Gonzálezem.

„Domluvili jsme se během turnaje v Eastbourne přes SMS zprávy. Se Santiagem se známe z juniorů, hráli jsme spolu. Řekl, že nikoho nemá a že to zkusíme tady i na US Open. On je hrozný pohodář. Napsal, ať moc netrénujeme a s tím já souhlasím,“ doplnila v dobré náladě Strýcová.

Wimbledon (GBR, 44 700 000 GBP, tráva)
2. kolo dvouhry žen
Magda Linetteová (POL, 24.) – BARBORA STRÝCOVÁ (623.) 6:4, 6:7(6), 6:3